Genieten met Hermes-DVS

• Redactie
  • 07-03-2016

VOETBAL - Hermes-DVS speelde gisteren uit tegen laagvlieger Blijdorp, dat in de eerste ontmoeting nog een punt had meegenomen uit Schiedam.

Na zes minuten komen de blauwhemden al op een 0-1 voorsprong. Een goed schot van Mari Lansbergen wordt nog wel gestopt door de prima doelman, maar de attente Ies van der Tuyn schiet knap diagonaal de bal tegen de touwen.

De wedstrijd speelt zich verder vooral op het middenveld af. In de veertigste minuut komen de Rotterdammers op gelijke hoogte. De scheidsrechter geeft tot tweemaal toe voordeel na een Hermes-overtreding, maar wijst uiteindelijk toch naar de stip. De penalty wordt onhoudbaar in de bovenhoek geschoten, 1-1. Dit is tevens de ruststand.

Na rust gaat Hermes-DVS op zoek naar de voorsprong, maar Blijdorp blijft gevaarlijk met snelle uitvallen. Hermes-goalie Quinten Horn pareert echter op bekwame wijze enkele ballen.

In 65e minuut een Schiedamse aanval over links: een voorzet op maat van Ivan Anastasia wordt knap ingekopt door spits Sebastiaan Kerkhof, ondanks een hinderende doelman, 1-2. Blijdorp laat het er niet bij zitten en het is alle hens aan dek voor de Hermes-verdediging, maar de keeper laat geen goals meer toe.

Het slotakkoord is voor Stefan Dijkxhoorn. Bijna tegen de linker zijlijn aan, ziet hij de Blijdorp-doelman ver voor zijn doel staan. Met een magnifieke trap schiet hij de bal snoeihard langs de doelman onder de lat. Een werkelijk prachtige goal, 1-3.

De wedstrijd is gespeeld. Hermes-DVS neemt verdiend drie punten mee terug naar Schiedam.