Categorieën

Service

Getogen Schiedammer Jules Bijl wordt (weer) burgemeester

Getogen Schiedammer Jules Bijl wordt (weer) burgemeester
Nieuws

Getogen Schiedammer Jules Bijl wordt (weer) burgemeester

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 22-07-2021
  • Nieuws
Getogen Schiedammer Jules Bijl wordt (weer) burgemeester

VLAARDINGEN - Hij kwam in september 2020 en vertrekt nog geen jaar later: de Vlaardingse wethouder Jules Bijl (D66) wordt op 1 september waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Bijl volgde vorig jaar bij de buren Sebastiaan Nieuwland op, die burgemeester werd van Uitgeest. 

Bijl werd geboren in Rotterdam maar groeide op in Schiedam, als zoon de griffier van de gemeente Schiedam. Hij begon 1983 zijn werkzame leven bij de provincie Zuid-Holland, werkte later bij de gemeente Boskoop en in 1992 werd hij de gemeentesecretaris van Stadskanaal. In 1996 ging Jules Bijl aan de slag op Curaçao, als directeur van het kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen.

In september 1999 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Eemnes en daarnaast was hij vanaf 2002 ook nog enige tijd waarnemend burgemeester van Montfoort. Nu een korte periode Vlaardingen volgt nu dus Leidschendam-Voorburg. "Het is natuurlijk een vrij plotselinge en onverwachte wending van mijn loopbaan, ook voor mij. En zeker omdat ik nog maar kort wethouder ben in Vlaardingen. Toch heb ik besloten om op deze waarneming in te gaan, en terug te keren in het burgemeestersvak. Hoewel de financiën in Vlaardingen structureel zeker nog discipline behoeven gloort er ook perspectief voor de stad. Ik ben dankbaar voor de steun en samenwerking die ik sinds mijn aantreden heb mogen ondervinden." Was getekend: Jules Bijl.