Categorieën

Service

Getuigen gezocht na aanhouding overvaller

Getuigen gezocht na aanhouding overvaller
Nieuws

Getuigen gezocht na aanhouding overvaller

  • Redactie
  • 11-02-2022
  • Nieuws
Getuigen gezocht na aanhouding overvaller

SCHIEDAM - De politie is op zoek naar getuigen van de overval gisteren op een snackbar op de Rotterdamsedijk.

Het is schokkend druk vandaag en gisteren met overvallen: Schiedamseweg, Franselaan, Rotterdamsedijk. De dader van deze laatste overval is opgepakt, zo meldt de politie. Gisteren werd al bekend dat het zou gaan om een Franssprekende man.

De verdachte werd gisteren opgepakt op de Noordvestsingel. Dat gebeurde korte tijd na de overval, die gisteravond rond negen uur plaatsvond. Hij liep daarbij na binnenkomst meteen op een personeelslid af en eiste geld, zo verhaalt de politie. "Er ontstond een worsteling tussen de dader en de werknemer, waarbij de overvaller het slachtoffer met zijn vuurwapen sloeg." Uiteindelijk wist het personeelslid de overvaller de zaak uit te werken. Die wist wel geld mee te nemen en liet het slachtoffer gewond achter.

"Lang kon de man niet van zijn vrijheid genieten. Een agent zag binnen een paar minuten na de overval op de Noordvestsingel een man lopen en aangezien de man aan het signalement voldeed, hield hij hem aan. De man had een vuurwapen bij zich, dat in beslag is genomen. Het gaat om een negentienjarige man met onbekende woonplaats. Hij zit vast en wordt verhoord.

De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest, mogelijk beelden hebben van een deurbel- of bewakingscamera, zich te melden via T: 0900-8844.