Categorie├źn

Service

GGD tevreden over vaccinatie-actie Schiedam

GGD tevreden over vaccinatie-actie Schiedam
Gezond

GGD tevreden over vaccinatie-actie Schiedam

  • Redactie
  • 23-07-2021
  • Gezond
GGD tevreden over vaccinatie-actie Schiedam

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - De GGD Rotterdam-Rijnmond is tevreden over de campagne rond het vaccineren tegen Corona die de afgelopen dagen in Schiedam is gehouden.

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan was een inloopmogelijkheid waar mensen direct een vaccinatie konden krijgen. Bij De Erker in Schiedam-West in west en op het Nieuwlandplein werd informatie verstrekt over het inenten. Volgens een woordvoerster van de GGD was het doel van de actie drieledig: het beantwoorden van vragen die leven over het virus en de inenting, het assisteren bij het maken van een afspraak voor een vaccinatie als mensen daar eerder niet aan toekwamen, bijvoorbeeld omdat ze moeite hadden met lezen en schrijven of de omgang met de computer. Als doel stond: prikken.

“Er is best veel bereikt”, aldus de woordvoerster. Als het op prikken aankomt was het resultaat dinsdag 69 stuks, woensdag tachtig en donderdag 97. Een oplopende tendens die de GGD zeker zal meenemen in de evaluatie van de actie; mogelijk leidt die tot nieuwe plannen om in Schiedam gericht naar niet-gevaccineerden toe te komen. 

“Leuk was zeker ook dat twee Schiedamse vrouwen die van de actie hoorden spontaan hun diensten aanboden en meehelpen mensen te informeren.” Het ging om de woordvoerster om dames met een niet-Nederlandse achtergrond die onder meer meehielpen om het taalprobleem te overkomen.