Categorieën

Service

GL en Progressief Schiedam: geen vertrouwen meer in coalitie

GL en Progressief Schiedam: geen vertrouwen meer in coalitie
Politiek

GL en Progressief Schiedam: geen vertrouwen meer in coalitie

  • Redactie
  • 20-09-2021
  • Politiek
GL en Progressief Schiedam: geen vertrouwen meer in coalitie

SCHIEDAM - Groen Links en Progressief Schiedam zeggen het vertrouwen in de Schiedamse coalitiepartners op. Jeroen Ooijevaar, wethouder namens de twee fracties, zal zijn ontslag aanbieden.
 
Dat maken de twee fractievoorzitters René Karens (GL) en Frans Hamerslag (PS) vanavond bekend. “De afgelopen jaren hebben we met een coalitie van veel verschillende partijen in een moeilijke tijd veel lastige keuzes gemaakt die Schiedam verder helpen. Cruciaal daarvoor is het vertrouwen in elkaar dat afspraken nagekomen worden. De afgelopen maanden hebben helaas laten zien dat sommigen zich niet aan de afspraken houden en gedurende de wedstrijd ook de spelregels veranderen', aldus de twee.

Steen des aanstoots is de 'breed in de raad vastgestelde mobiliteitsvisie'. "Vlak voor de zomer bleek dat de uitvoering hiervan niet op steun van alle coalitiepartijen kon rekenen", zo stellen de fracties in een verklaring. "Daarop is besloten tot uitstel tot na de zomer, zodat de zorgen en wensen van die partijen over met name de financiering van de maatregelen door het college konden worden aangepast. In het nieuwe voorstel is de financiering aangepast en zijn daarnaast ook alle inhoudelijke wensen die voor de zomer zijn geuit ingewilligd. Alsnog weigeren deze partijen de moeilijke maar essentiële keuze te maken voor het belang van de stad. Hieruit blijkt dat met deze partners geen afspraken meer te maken zijn."

“Jammer', zegt Jeroen Ooijevaar, "want we zijn trots op wat we de afgelopen jaren samen hebben bereikt en hadden dit graag tot aan de komende verkiezingen doorgezet.”