Categorieën

Service

Goed van Fahid Minhas, heel goed

Goed van Fahid Minhas, heel goed
Politiek

Goed van Fahid Minhas, heel goed

  • Han van der Horst
  • 03-07-2022
  • Politiek
Goed van Fahid Minhas, heel goed
COLUMN - Er wordt tegenwoordig veel geklaagd over kamerleden die de minister lastig vallen met schriftelijke vragen over allerlei details, alleen om maar een beetje publiciteit voor zichzelf te krijgen. Het vraag- en antwoordspel zelf leidt tot geen enkel resultaat. Je zou denken dat de vraag die het Schiedamse kamerlid Fahid Minhas heeft gesteld over de kapotte lift op station Schiedam Centrum daarvan het zoveelste voorbeeld was. Een invalide Schiedammer had daarover geklaagd.

Ik had dat ook gedacht als ik zelf de afgelopen maanden niet afhankelijk was geweest van liften in de metro. De laatste tijd breng ik regelmatig een sleeptas boeken weg. Die zijn loodzwaar. Eventueel kun je ze wel op de roltrap meenemen maar dat brengt het evenwicht in gevaar. Ik moest dus van de lift gebruik maken.

Een paar weken geleden werkte de lift op het metrostation Dijkzigt niet. Daardoor kon ik het station alleen maar verlaten door verder te reizen met de metro. Op het station Eendrachtsplein werkte de lift gelukkig wel. Het betekende een extra wandeling met mijn zware last. Zo ervoer  ik aan den lijve hoe wezenlijk het voor een behoorlijk percentage medeburgers is dat liften (en roltrappen) altijd werken. Dat zij goed worden onderhouden. Dat er bij panne meteen een monteur komt.

De kapotte lift op station Schiedam Centrum staat symbool voor de achteloze manier waarop nog zo vaak met invalide burgers wordt omgegaan. Dat heb ik geleerd door mijn gesleep met tassen want ik ben nu altijd bang dat een lift geen hulpmiddel zal zijn maar door een defect een onoverkomelijk obstakel.

Fahid Minhas heeft kennelijk begrepen dat die kapotte lift staat voor een wezenlijk probleem. Hij heeft dat voorbeeld aangegrepen om daar nog eens de aandacht van de minister voor te vragen. Goed van hem. Heel goed van hem.