Categorieën

Service

HCAW veel te sterk voor Schiedam

HCAW veel te sterk voor Schiedam
Sport

HCAW veel te sterk voor Schiedam

  • Redactie
  • 01-10-2019
  • Sport
HCAW veel te sterk voor Schiedam

HONKBAL - In een troosteloze ambiance heeft SV&HV Schiedam afgelopen vrijdag in Bussum een ingecalculeerde nederlaag geleden tegen het derde team van HCAW. De koploper, bestaande uit vele voormalige hoofdklassespelers, won maar liefst met 21-6 van de Schiedammers.

Vanwege andere verplichtingen moest SV&HV Schiedam een aantal spelers missen. Daarbij had coach Gershwin Hernandez er voor gekozen om pitcher Stefan Droog met het oog op de aankomende wedstrijden aan de kant te houden. De vervangers van Stefan Droog waren echter niet bij machte de sterke slagploeg van HCAW tegen te houden.

Vooral de vijfde inning was funest, toen de Bussumers van 8-6 uitliepen naar 17-6. Uiteindelijk werd het zelfs nog 21-6, waarna de wedstrijd vanwege de ‘mercy rule’ voortijdig werd beëindigd.

Veel tijd om de grote nederlaag te verwerken hebben de Schiedamse honkballers niet. Morgenavond wordt de eerder verregende wedstrijd in Amsterdam tegen de plaatselijke Pirates ingehaald. En zondag speelt SV&HV Schiedam thuis tegen Domstad Dodgers, dat samen met HCAW de ranglijst aanvoert.