Categorieën

Service

Heb jij al plannen met jouw vakantiegeld?

Heb jij al plannen met jouw vakantiegeld?
Wonen

Heb jij al plannen met jouw vakantiegeld?

  • Advertentie
  • 12-05-2023
  • Wonen
Heb jij al plannen met jouw vakantiegeld?

SCHIEDAM - Eind mei krijgen veel mensen hun vakantiegeld uitgekeerd. Hoewel de meesten graag tenminste één keer per jaar op vakantie gaan, besteden drie op de tien Nederlanders een groot deel of zelfs alles van het extraatje in 2023 aan andere zaken.

Daarvoor hebben ze uiteenlopende redenen, zoals bijvoorbeeld de hoge inflatie of het aflossen van schulden. Anderen willen binnenkort een grote aankoop doen of zetten het geld op hun spaarrekening. 

Er zijn echter ook veel huiseigenaren die hun vakantiegeld gebruiken om hun woning te verduurzamen. Een investering in duurzaamheid levert namelijk een hoog rendement op. Zo bespaar je met goede isolatie vaak tientallen procenten per jaar op je energierekening. Heb je meerdere plannen voor het verduurzamen van jouw woning, dan bestaan er ook nog mogelijkheden middels een aanvullende hypotheek.

Hypotheek aflossen?

Uiteraard kun je jouw vakantiegeld ook gebruiken om je hypotheek af te lossen. Afhankelijk van jouw situatie kan aflossen gunstig zijn voor de hoogte van de hypotheekrente die je betaalt. Als de verhouding tussen de waarde van je huis en de hoogte van je hypotheeklening verandert, bestaat namelijk de kans dat je minder risico-opslag hoeft te betalen, wat kan zorgen voor een lagere hypotheekrente.

Meer informatie

Wil je hier meer over weten? Of heb je misschien vragen over jouw mogelijkheden om je huis te verduurzamen? Neem dan contact op met een van onze financieel adviseurs, een eerste afspraak is altijd vrijblijvend en makkelijk te maken door te bellen met T: 010-4608900.

Fundament Advies

Gerrit Verboonstraat 17, Schiedam

Meer over Fundament Advies →