Categorieën

Service

Henri Noorlander & Friends bij Hotspot Hutspot

Henri Noorlander & Friends bij Hotspot Hutspot
Uit

Henri Noorlander & Friends bij Hotspot Hutspot

  • Redactie
  • 10-04-2023
  • Uit

SCHIEDAM - Hotspot Hutspot gaat beginnen met geregelde optredens van muzikanten. Als eerste is het podium op 21 april aan Henri Noorlander en zijn muzikale vrienden.

Pianist en Rotterdammer Henri Noorlander bijt het spits af bij het Schiedamse café-restaurant, Schieham, draaiend op vooral ideële gronden, op de Kloosterplaats (zie ook dit artikel).

Volgens Bob Richters past het uitnodigen van muzikanten bij zijn horecagelegenheid en het moment. "We hebben de boel goed op orde en de plek vraagt om gezelligheid en huiselijkheid." Voor grote concerten is er niet de gelegenheid, maar een jazzpianist als Noorlander past heel goed bij Hotspot Hutspot.

Noorlander is 'een late leerling' die nog niet zo lang geleden als vijftiger debuteerde maar desondanks een hoog niveau bereikt, zo wil de uitnodiging. "Voordeel van zestigplusser zijn is dat je het nodige hebt meegemaakt." Die ervaringen heeft Noorlander vertaald naar tien eigentijdse composities,
waarmee hij in gedachten terugkeert naar vroeger tijden. Voor dit optreden omringde hij zich met 'fijne muzikanten': Kees Bouwman (alt- en tenorsax),
Erwin Huigen (double bass), Dylan Vos (drums) en Saskia Lie Atjam (zang). Zij zullen deze avond bekende en minder bekende jazzy nummers spelen van Herbie Hancock tot Tom Waits, tot Billie Holiday en ook eigen werk.

Toegang: dertig euro; daarvoor hoef je niet op een droogje te zitten.