Categorieën

Service

Herinneringsboek Baken van de Gorzen

Herinneringsboek Baken van de Gorzen
Uit

Herinneringsboek Baken van de Gorzen

  • Advertentie
  • 24-12-2020
  • Uit
Herinneringsboek Baken van de Gorzen

SCHIEDAM - Een herinneringsboek, een liber amicorum. Dat is Baken van de Gorzen, een boek met herinneringen aan de Heilig Hartkerk, samengesteld door journalist Ted Konings. Hij is geboren en getogen Gorzenees en heeft dierbare herinneringen aan de kerk die tussen 1927 en dit jaar het thuis van de katholieken in de wijk was.

Maar het was meer: het was ook een zoete inval, een schuilplaats, een plek van opvoeding en ontwikkeling, een onderdak voor wie het thuis even niet meer wist, of wie zich wilde afzetten tegen de burgerlijke maatschappij. Een referentiepunt voor de mannen van de zee en de binnenwateren, maar ook een fysieke verwijzing naar alles tussen hemel en aarde.

Aan de hand van interviews, persoonlijke herinneringen en archiefstukken wil dit boek een indruk geven van die vele ervaringen, waaraan het Baken van de Gorzen een podium of een onderdak bood.

Baken van de Gorzen is te koop bij het Schiedams Boekhuis en bij Post Scriptum. ISBN 9789464 025187 - 240 pagina's. Het kost 17,95 euro.