Categorie├źn

Service

Hoeveel geef je nou eigenlijk om je kind?

Hoeveel geef je nou eigenlijk om je kind?
Gezond

Hoeveel geef je nou eigenlijk om je kind?

  • Redactie
  • 22-03-2021
  • Gezond
Hoeveel geef je nou eigenlijk om je kind?

Foto: Verkeerspolitie Rotterdam


SCHIEDAM - Je zult maar agent van de verkeerspolitie zijn en dan dag in dag uit te maken krijgen met mensen die hun hersencellen niet gebruiken voor iets constructiefs, maar deze het liefst met zo veel mogelijk gewicht op het gaspedaal donderen. En sommigen maken het nog een slag idioter, zoals een politieman of -vrouw van de Verkeerspolitie eenheid Rotterdam op facebook liet blijken.

Daar doet zij of hij het relaas over hoe ouders omgaan met hun kinderen in de auto. Die ze niet meenemen op de voorgeschreven wijze, op de achterbank, als het nodig is in een stoeltje. "Op een gegeven moment flitst er een polootje GTI voorbij, stoer bakkie wel, met een respectabele snelheid van 111 kilometer per uur. Tien punten kerel, dat is precies 61 kilometer per uur dichterbij een rolstoel GTI."

"En dat je zelf nou het risico wil nemen om vanavond niet thuis te komen, dat is tot daar aan toe, hoewel je vrouwtje zal balen hoor, neem dat van mij aan. Dat je de overige weggebruikers dusdanig in gevaar brengt, maakt me al een stuk bozer, want...  mijn oma zal maar net oversteken daar. Maar waar ik echt geen woorden voor heb, maar dan ook echt geen woorden voor heb... en als ik zeg dat ik er echt geen woorden voor heb dan bedoel ik ook echt dat ik er geen woorden voor heb, is dat je dochtertje van een paar jaar oud mij blozend en verlegen aan zit te gapen omdat ze zonder enig veiligheidsmiddel naast je op de voorstoel zit. Effe serieus?"

Dagelijks ziet de verkeerspolitie kinderen in een auto vervoerd worden 'alsof ze zojuist zijn ingestapt in de Python van de Efteling'. "Kan niet mensen. Kan echt niet. En ja, dát irriteert mij." (..) "Ik ga het nogmaals benadrukken: Je kleine dreumes is by far, en ik herhaal: by far het meest kostbare bezit wat je hebt. (Ga ik voor het gemak even vanuit) en ik kan gewoon niet begrijpen dat je als ouder daar mee omgaat alsof het één of andere makkelijk te vervangen teddybeer is."

"En dan zijn wij altijd weer die zielepieten die een bonnetje van 150 euro uitdelen in de hoop dat die kleine de volgende keer vast zit, maar wij zijn ook die zielepieten die er waarschijnlijk weer als eerste bij komen wanneer die kleine in het dashboard zit gevouwen."

Het hele verhaal van de duidelijk geïrriteerde agent is hier te lezen.