Categorieën

Service

Hof: hogere straf voor schutters Boomgaardstraat

Hof: hogere straf voor schutters Boomgaardstraat
Nieuws

Hof: hogere straf voor schutters Boomgaardstraat

  • Redactie
  • 08-12-2023
  • Nieuws
Hof: hogere straf voor schutters Boomgaardstraat

Het drietal dat betrokken was bij de dood van de Rijswijker; foto: politie


DEN HAAG - Shurendel M. en Clifferdson Z. moeten negen jaar en negen maanden de cel in. Dat vonnis sprak het Hof vandaag uit. 

De twee worden veroordeeld voor doodslag en diefstal met geweld. Slachtoffer was een 26-jarige man uit Rijswijk. Die kwam op 28 december 2019 samen met een vriend naar de woning van M. in de Schiedamse Boomgaardstraat om drugs te verkopen. De handel liep uit de hand, met de dood van de Rijswijker tot gevolg.

Het Openbaar Ministerie (OM) had vier weken geleden in hoger beroep vijftien jaar gevangenisstraf tegen de twee geëist. Zie dit artikel. De rechtbank legde M. en Z. in oktober 2021 zes jaar gevangenisstraf op.

Het Hof stelt de twee het vooropgezette plan hadden de drugs te stelen. Volgens het Hof ging het in de woning in de Boomgaardstraat zo: "Nadat zij het slachtoffer en diens vriend op de bewuste avond in de woning had gelaten, hebben ze hen overmeesterd. De verdachte droeg daarbij een vuurwapen en de medeverdachte een hamer. Terwijl de verdachte het slachtoffer en diens vriend zichtbaar bedreigde met een vuurwapen, probeerde de medeverdachte het slachtoffer vast te binden. Het slachtoffer heeft hierbij kans gezien zijn vuurwapen te trekken en te schieten, waarbij hij de verdachte in zijn arm heeft geraakt. Vervolgens heeft de verdachte meermalen geschoten op het slachtoffer, die als gevolg van zijn daardoor opgelopen verwondingen is overleden. De verdachte heeft zich aldus samen met een ander schuldig gemaakt aan gekwalificeerde doodslag en aan gekwalificeerde diefstal met de dood tot gevolg."