Categorieën

Service

Honderden hardlopers beginnen zo hun Roparun in Twente

Honderden hardlopers beginnen zo hun Roparun in Twente
Gezond

Honderden hardlopers beginnen zo hun Roparun in Twente

  • Redactie
  • 04-06-2022
  • Gezond
Honderden hardlopers beginnen zo hun Roparun in Twente

'Klassiek' beeld van de Roparunfinish op de Coolsingen; foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Om half twaalf begint de Roparun, voor de 31ste keer.  Anders dan in eerdere edities valt het startschot voor de 224 teams niet in Rotterdam, noch Parijs of Hamburg, maar op vliegveld Twenthe. Corona, precies. Maar in ieder geval wordt er weer door honderden, duizenden gelopen, gefietst en gechauffeurd op deze Pinksterdagen, met finish op de Coolsingel. 

Vorig jaar was er een uitgeklede Roparun, in en om het Limburgse Landgraaf. Opbrengst toen uiteindelijk ruim twee miljoen euro, fors minder dan de recordopbrengst van 5,6 miljoen uit 2019. In 2020 ging de Roparun niet door, maar brachten de teams die gedachten hadden te starten alsnog ruim twee miljoen euro bij elkaar. Voor dit jaar staat de teller vooralsnog op ruim twee miljoen euro, maar die stand zal zeker nog oplopen.

Team DSW doet een belangrijke duit in de zak, met op dit moment achttienduizend euro in de pot. Het geld gaat naar organisatie die bijdragen aan het doel, de missie van de Roparun-organisatie, gevestigd in Schiedam: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

DSW is een van de twee teams die echt als Schiedamse teams zijn ingeschreven. LKQ Fource, een team van automaterialengroothandel Fource, onderdeel van LKQ Automotive. Maar uiteraard doen er Schiedammers mee in teams met een regionaal karakter, als die van - hoogstwaarschijnlijk - Kemira, Steinweg en Unilever, Robeco, politie, Marechausee en brandweer, Maasstad, Ikazia, Rijndam, het ambulanceteam Rijnmond en Sanquin en de provincie. Samen werken zij vandaag en de komende dagen hard aan een gezellige teamprestatie en een mooie opbrengst.