Categorieën

Service

Hoogstraat krijgt lantaarns met jeneverglaasje

Hoogstraat krijgt lantaarns met jeneverglaasje
Nieuws

Hoogstraat krijgt lantaarns met jeneverglaasje

  • Redactie
  • 25-01-2022
  • Nieuws
Hoogstraat krijgt lantaarns met jeneverglaasje

SCHIEDAM - De Hoogstraat krijgt opvallende nieuwe verlichting; lantaarns met een jeneverglaasje.

Duidelijk was dat de nieuwe lantaarns er historisch uit moesten zien. Om Schiedam als jeneverstad neer te zetten, is er voor gekozen om boven op de lamp een jeneverglaasje te plaatsen.

De vervanging van de openbare verlichting is een eerste stap in de aanpak van de Hoogstraat, waaraan al vele jaren gepland wordt. Behalve de nieuwe straatlantaarns krijgt de winkelstraat ook nieuwe aansluitingen voor de feestverlichting en worden 'onnodige' kabels verwijderd.

Het werk begint in het voorjaar, zo laat de gemeente vandaag weten. De aanpak gebeurt gefaseerd; de straat gaat 'in kleine fases' open. 

Later volgt het groot onderhoud aan de Hoogstraat. “De komende tijd onderzoeken we hoe deze straat er straks weer netjes en strak bij kan liggen", aldus wethouder Marcel Houtkamp. De geplande grootscheepse aanpak van de winkelstraat werd eerder gestaakt omdat de uitvoering van de plannen veel duurder bleek dan gedacht.

Houtkamp geeft nu aan dat alsnog gekeken wordt naar wat wel mogelijk kan worden aangepakt. "Als de financiën het (na het groot onderhoud-red.) nog toelaten, bekijken we of we nog meer wensen van de ondernemers en bewoners kunnen uitvoeren. Wij denken dan aan het mooier en netter maken van de stegen zodat je fijner tussen de Hoogstraat en de Lange Haven wandelt, het toevoegen van groen en het verbeteren van de entree van de Passage", aldus Houtkamp. Wat en hoe er gaat gebeuren verwacht hij in de tweede helft van dit jaar te kunnen laten weten.