Categorieën

Service

Hotel De Veste toch bij 'Euroscoop'

Hotel De Veste toch bij 'Euroscoop'
Nieuws

Hotel De Veste toch bij 'Euroscoop'

  • Redactie
  • 08-06-2023
  • Nieuws
Hotel De Veste toch bij 'Euroscoop'

Tekeningen van het nieuwe hotel: beeld: Bouwaccent


SCHIEDAM - Hotel De Veste komt er toch. Dit is tenminste de nadrukkelijke intentie van Deutsche Hospitality, dat de exploitant van het complex wordt. Het bedrijf sloot een huurovereenkomst met Necron Group en Bouwaccent Vastgoedontwikkeling die het hotel gaan ontwikkelen en bouwen. 

Het hotel staat al vele jaren gepland op het braakliggende terrein tussen de Schiedamse bioscoop die werd gebouwd als Euroscoop, en de Schie, het station en Schieveste. “Een hotel maakt het leisurecentrum aan de Noorderweg compleet", stelt verantwoordelijk wethouder Antoinette Laan dan ook. "Een hotel als dit past goed bij onze visie voor een bruisend Schiedam als weekendje-weg-stad."

Het hotel, volgens de formule Inter City Hotel, moet zijn deuren eind 2025 openen. Nog dit jaar moet met de bouw worden begonnen.

Hotel De Veste krijgt volgens de plannen 283 kamers, een restaurant, bar, fitnessruimte en vergaderzalen. Het is de bedoeling 22 kamers te reserveren voor langdurig verblijf. Het complex ligt prominent dicht bij het station en langs de snelweg en natuurlijk op wandelafstand van de Schiedamse binnenstad. Het gebouw wordt 65 meter hoog. Exploitant Deutsche Hospitality staat ook bekend onder de naam Steinberger. Het bedrijf is sinds enige jaren in Chinees eigendom. Deutsche Hospitality telt in een kleine twintig landen zo'n honderdvijftig hotels.

Volgens Robèrt Verheijden, directeur van Bouwaccent in Den Bosch, is het ontwerp van hotel De Veste modern en tijdloos. “Het is een uitgelezen kans om op deze prachtige locatie in Schiedam midden in de metropoolregio Rotterdam – The Hague een hotel te kunnen ontwikkelen."

Na de bouw van een tweetal Inter City Hotels in Zürich en op Schiphol gaat de Zwitserse Necron Group nu investeren in een derde hotel volgens dit concept, dat te boek staat als 'middenklasse hotels'.

Zie ook dit artikel uit 2018. De redenen achter het lange uitstel van de realisatie van het hotel zijn nooit bekendgemaakt.