Categorie├źn

Service

Huishoudens worden geholpen bij knelpunten

Huishoudens worden geholpen bij knelpunten
Nieuws

Huishoudens worden geholpen bij knelpunten

  • Redactie
  • 31-01-2023
  • Nieuws
Huishoudens worden geholpen bij knelpunten

SCHIEDAM - De komende twee jaar krijgen 126 huishoudens in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ondersteuning bij multi-problematiek via de zogenoemde Doorbraakmethode.

Voor SchuldenlabMVS is dit besluit van de drie gemeenten een belangrijke mijlpaal, zo zegt SchuldenlabMVS. De drie gemeenten, zorgverzekeraar DSW en participatiebedrijf Stroomopwaarts, allen partners van het SchuldenlabMVS, zorgen met deze methode voor een doorbraak in de situatie van een kwetsbare groep inwoners. Inwoners worden geholpen bij knelpunten in hun situatie en het leverde de gemeenten besparingen voor ondersteuning van deze huishoudens op. Onderdeel van de besparing zijn direct lagere kosten, maar ook kosten van andere ondersteuning die met de doorbraak waarschijnlijk voorkomen wordt.

De colleges van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam besloten recent om gebruik te maken van de Doorbraakmethode. Inwoners krijgen bij de Doorbraakmethode specifieke persoonlijke hulp bij het oplossen van hun problemen waaronder schulden. In hun situatie is een doorbraak nodig, omdat zij bij hun hulpvraag dreigen vast te lopen in bureaucratie.