Categorieën

Service

Hulp aan Oekraïnse gezinnen krijgt vorm

Hulp aan Oekraïnse gezinnen krijgt vorm
Gezond

Hulp aan Oekraïnse gezinnen krijgt vorm

  • Redactie
  • 25-03-2022
  • Gezond
Hulp aan Oekraïnse gezinnen krijgt vorm

Ontmoeten en eten bij De Weerklank; foto via Rita van der Eijk


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam gaat een derde partij inschakelen om in de stad vraag en aanbod rond de nieuwkomers uit de Oekraïne te koppelen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Er is al een website geopend om de vele vragen die leven bij Schiedammers - voor een deel - te beantwoorden.

Dat de enkele tientallen vluchtelingen in Schiedam al goed zijn voorzien van eerste levensbehoeften en kleding, is wel duidelijk. Zowel het Novotel als de gemeente riepen op niet langer spullen langs te brengen bij het hotel, omdat anderen dat op de dagen direct na aankomst vorige week al deden. "Het is op dit moment beter om de spullen te brengen bij bestaande organisaties als de kledingbank en Net Niet Genoeg", aldus de gemeentewoordvoerder.

Zoals dat gaat bij een crisis, is er nog wat tijd nodig om de verdere gang van zaken rond de vluchtelingen te organiseren. In Schiedam is veel initiatief voor en met de Oekraïnse nieuwkomers. Woensdag was het 'Oekraïns huis De Weerklank' open (volgende week woensdag weer); de eerste kinderen zijn verwelkomd op ONS de Wereldschool in Nieuwland, Klik Vrijwilligers bereidt zich voor op activiteiten en anderen willen sporten, denken aan lesgeven of hebben spullen in de aanbieding. Er zijn ook gezinnen opgevangen bij particulieren in de stad. 

De gemeentelijke internetpagina rond Oekraïne is hier te vinden