Categorieën

Service

Innovatiekracht van jongeren inzetten bij actuele thema’s

Innovatiekracht van jongeren inzetten bij actuele thema’s
Onderwijs

Innovatiekracht van jongeren inzetten bij actuele thema’s

  • Advertorial
  • 16-11-2022
  • Onderwijs
Innovatiekracht van jongeren inzetten bij actuele thema’s

Het doel van de hackathon is om de innovatiekracht van jongeren in te zetten bij actuele thema’s; foto: Food Innovation Academy


SCHIEDAM - Aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven, dat was de insteek van de hackathon die op 14, 15 en 16 november plaatsvond in de moderne labs en proefkeukens van de Food Innovation Academy. Een betere manier om jongeren kennis te laten maken met het mbo-onderwijs en met het werken in de levensmiddelenbranche is er niet.

Een vijftigtal jongeren uit het voortgezet onderwijs uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis verdiepte zich drie dagen lang in actuele vraagstukken die spelen in de levensmiddelenbranche. Bedrijven uit de regio leverden hiervoor opdrachten uit de praktijk aan en waren tijdens de hackathon aanwezig om vragen te beantwoorden. Docenten en studenten van de mbo-opleidingen van Lentiz Life College begeleidden de verschillende werkgroepjes.

Het doel van de hackathon is om de innovatiekracht van jongeren in te zetten bij actuele thema’s en om jongeren kennis te laten maken met een nieuwe, andere manier van leren. Op de laatste dag presenteerden de verschillende teams in een wervelende pitch hun ideeën aan de opdrachtgevers. Selma Mehmedbegovic, Jinan Hammouch en Nasrin Houtman kwamen met het winnende idee: snoepjes van kokos, die halal en vegan zijn en minder suiker bevatten.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →