Categorieën

Service

Inspirerend Groot Gouds Stadsdichtersgala voor Yvette

Inspirerend Groot Gouds Stadsdichtersgala voor Yvette
Uit

Inspirerend Groot Gouds Stadsdichtersgala voor Yvette

  • Redactie
  • 16-11-2019
  • Uit
Inspirerend Groot Gouds Stadsdichtersgala voor Yvette

GOUDA - De Schiedamse stadsdichter schopte het gisteravond tot de finale van het Groot Gouds Stadsdichtersgala. Maar vooral was de avond voor haar onvergetelijk vanwege de ontmoeting met veel 'leuke en inspirerende collega's'.

Veertien stads- en dorpsdichters, waaronder een uit België, maakte hun opwachting in 'een bomvol' Chocoladefabriek. Zij streden om de eer in de publieksprijs om de wisselbokaal.

Yvette Neuschwanger-Kars mocht eerst drie minunten voordragen uit eigen werk. Dat bleek goed genoeg om tot de finale met zes dichters door te dringen. Daarin mocht ze opnieuw aan de bak, nu voor acht minuten. Het publiek stemde: winnares werd de stadsdichter van Heumen, niet geheel toevallig de dame die een toeringcar vol supporters mee naar Gouda had genomen. De eilanddichter van Texel, Roderik Plaat, werd tweede en de winnaar van vorig jaar, Ruud Broekhuizen, oud-stadsdichter van Gouda, kreeg de op twee na meeste stemmen. Ook in de finale stonden behalve de Schiedamse ook de stadsdichter uit Ede en een andere voormalige stadsdichter uit Gouda.

"Zoveel verschillende stijlen, van heel muzikaal tot aan geweldig humoristisch (Texel)", vertelt Neuschwanger. "Voorafgaand hebben we met de hele club wat gegeten en mooie gesprekken gevoerd. Was top. Maar eens kijken of we in Schiedam ook iets dergelijks kunnen organiseren... geen wedstrijd, maar een mooi podium of iets dergelijks."