Categorieën

Service

Inzameling voor tuktuk heeft nog zetje nodig

Inzameling voor tuktuk heeft nog zetje nodig
Gezond

Inzameling voor tuktuk heeft nog zetje nodig

  • Redactie
  • 11-11-2022
  • Gezond
Inzameling voor tuktuk heeft nog zetje nodig

Foto: Laetitia Ouillet


SCHIEDAM - Het loopt lekker met de inzamelingsactie voor een tuktuk voor Groenoord, maar er is meer nodig. Na elf dagen zijn zestig donaties binnen, goed voor 2836 euro, terwijl er elfduizend euro nodig is.

Laetitia Ouillet, adviseur inzake Nieuwe Energie voor Groenoord van de gemeente Schiedam, is de actie begonnen, met als doel iets te doen aan de eenzaamheid in de wijk. Tegelijkertijd weet zij van de energiecompensatie die bijna iedereen deze en komende maand op zijn rekening krijgt bijgeschreven en die velen kunnen missen. Getuige donaties van 190 en 380 euro werkt het ook zo.

"In de wijk Groenoord, Schiedam, zijn veel mensen eenzaam", zo schrijft ze op de website Go Fund Me, waar zij de geldwerfactie heeft aangekondigd en via welke mensen kunnen doneren. "Vooral ouderen, voor wie het te moeilijk is om met een rolstoel, rollator of scootmobiel naar activiteiten te gaan. Het Wijknetwerk Groenoord wil daarom graag naar de bewoners toe met een Koffie & soep-tuktuk. Dan kunnen ze voor de flats staan en de bewoners ophalen voor een praatje en een lekker bakje."

Het Wijknetwerk Groenoord is bestaat uit actieve bewoners en wijkorganisaties 'waaronder DOCK, WOT, Seniorenwelzijn, stichting Inclusia en Fietsmaatjes Schiedam'. "Samen organiseren zij activiteiten in buurthuizen zoals De Weerklank, Activiteitenruimte Van Beethovenplein, ’t Zimmertje, en…. als deze crowdfunding lukt, binnenkort ook voor de flats in Groenoord", aldus Ouillet.
De elfduizend euro is nodig voor het aanschaffen van de tuktuk, maar ook het opleiden van chauffeurs, kopen van randapparatuur (koffiemachine, stoelen, bankjes) en de stroomrekening voor het opladen. "Een donatie die veel oplevert: blije gezichten, warme contacten en leuke momenten in Groenoord."