Categorie├źn

Service

Rotterdam Fund Racers: 'Als de wereld er altijd zo uitzag...!'

Rotterdam Fund Racers: 'Als de wereld er altijd zo uitzag...!'
Gezond

Rotterdam Fund Racers: 'Als de wereld er altijd zo uitzag...!'

  • Advertorial
  • 04-06-2022
  • Gezond
Rotterdam Fund Racers: 'Als de wereld er altijd zo uitzag...!'

Foto's: Rotterdam Fund Racers


SCHIEDAM - Het zit er weer op, voor de Rotterdam Fund Racers: Alpe d’HuZes. En hoe: de sportieve inspanning van 25 man en vrouw van het team leverde 201.085 euro op. 

Alpe d’HuZes is bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Overigens net als de Roparun, die vandaag ook begonnen is. In de omgeving van Bourg-d’Oisans beklimmen op één dag pakweg vijfduizend deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend de beroemde col Alpe d’Huez. Maximaal zes keer. Motto daarbij: ‘opgeven is geen optie’

Vanaf 2006 werd met Alpe d’HuZes al ruim 173 miljoen euro opgehaald voor ‘kwalitatief hoogwaardig, relevant en baanbrekend kankeronderzoek’. Sinds enige jaren doen de Rotterdam Fund Racers met een flink team mee.

In dat team dit jaar wederom ook Schiedammer Richard Steffers en Norbert de Boer, partners in Fundament Advies. Steffers vertelt over zijn dag op de alp: “Wat een fantastisch evenement was dit weer. Met een lach en een traan.”

Buurman Mark Pilon klom met Steffers mee. Behalve de fietsers nam het team ook supporters en nota bene een eigen dj mee. Behalve de benen moesten ook de stembanden aan het werk. “We hebben onze kelen schor geschreeuwd om alle deelnemers naar boven te schreeuwen.”

De persoonlijke verhalen van de deelnemers en supporters zijn aangrijpend, zegt Steffers. “Het is ook de motivatie voor iedereen om mee te doen. De lach en de traan. De herdenking, de mooie herinneringen en het voortzetten van het gevecht tegen kanker. Dat is waar het om gaat.”

“Als de wereld er zo uit zou zien zoals de afgelopen week op de alp dan is dat de perfecte wereld. De saamhorigheid is fenomenaal en iedereen staat voor elkaar klaar. We delen verdriet en lachen samen. De energie die daarvan uitgaat is ongekend.“

De dag verliep volgens Steffers ‘perfect’.  “De ochtend was bewolkt met een hele kleine regenbui. Naarmate de middag aanbrak kwam ook de zon. In de middag liep het kwik op naar een gevoelstemperatuur van 37 graden waardoor het een echte strijd werd voor de fietsers, wandelaars en hardlopers. Een strijd die overigens in het niets valt bij de strijd die een kankerpatiënt moet voeren. Want dat is wat elke deelnemer altijd voor ogen houdt als ze bezig zijn."

De stichting Rotterdam Fund Racers zet zich al langer in om voor zowel het Koningin Wilhelminafonds (kankerbestrijding) als ook voor lokale doelen geld in te zamelen. De Boer is bestuurder van de stichting van de Fundracers. “Als Fundament Advies staan wij bekend om sport en zaken met elkaar te verbinden”, aldus Steffers. “Met onze deelname aan de AD6 en de betrokkenheid geeft dit onze missie een extra dimensie.”

Een strijd tegen kanker is een strijd van de lange adem, zo leerde hij. “Als team Rotterdam Fund Racers hebben wij ons gecommitteerd aan een jaarlijkse deelname. Het team bestaat uit een vaste harde kern waaronder Norbert en ik. Jaarlijks haken weer andere fietsers aan die willen helpen met onze missie. Dit jaar was mijn buurman erbij. Een ontzettend enthousiaste Schiedammer die altijd voor iedereen klaarstaat en het hart op de goede plek heeft.”

De Rotterdam Fund Racers zamelden dit jaar een enorm bedrag in: ruimt twee ton. “Hiermee komt ons totaal over de afgelopen jaren op ruim € 1.100.000,-  dat maakt ons nederig en trots tegelijk.“

De racers bedanken alle sponsoren en donateurs voor hun bijdrage. “De strijd tegen kanker gaat door. Wij geven niet op!”

Fundament Advies

Gerrit Verboonstraat 17, Schiedam

Meer over Fundament Advies →