Categorieën

Service

Iper Megastore in plaats van Delta Fiber en aan de Broersveld

Iper Megastore in plaats van Delta Fiber en aan de Broersveld
Winkelen

Iper Megastore in plaats van Delta Fiber en aan de Broersveld

  • Redactie
  • 11-02-2024
  • Winkelen
Iper Megastore in plaats van Delta Fiber en aan de Broersveld

De Iper Megastore in Afragola


SCHIEDAM - De Iper Megastore in winkelcentrum Passage komt op de begane grond, bereikbaar vanuit het winkelcentrum en vanaf de Broersveld.

Het Italiaanse warenhuis sloot een huurovereenkomst met eigenaar Ping Properties voor zevenhonderd vierkante meter winkelruimte. Het komt te zitten op de meters waar ooit de Wibra en Pop Up Tv waren gevestigd, in de Broersveld 31 en 33. Deze ruimtes staan al lange tijd leeg.

Maar de nieuwe zaak, waarvan wordt verwacht dat ergens in mei de deuren open kunnen gaan, krijgt ook een ingang in het winkelcentrum. Het trekt ook de ruimte erbij waar nu nog Delta Fiber gevestigd is, naast bakkerij Nimet en tegenover de Xenos. Delta Fiber verhuist naar elders in het winkelcentrum.

De verwachtingen rond Iper Megastores, dat in Schiedam zijn eerste Nederlandse winkel gaat openen, zijn hooggespannen, aldus Silvia Verschoor, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering bij Ping Properties. Het wordt een belangrijk wapen tegen de leegstand. “Iper zal zeker voor meer reuring in de Passage gaan zorgen.” Ook de loop op de Broersveld en de kop van de Hoogstraat zal er bij gebaat zijn. Het feit dat eigenaar en huurder een contract voor vijf jaar overeen kwamen, onderstreept volgens Verschoor dat het Iper Megastores een vertrouwenwekkende onderneming is. Dat bleek ook uit de financiële controle die Ping Properties uitvoerde op het familiebedrijf, zoals te doen gebruikelijk bij belangrijke huurders. 

Iper Megastores biedt een breed assortiment dagelijkse non-food producten tegen scherpe prijzen: van handdoeken tot woondecoratie en van dierbenodigheden tot keukenartikelen en knutselspullen. Het bedrijf heeft in Italië ondertussen twintig winkels. Ook voor Nederland heeft het grote ambities: het rekent erop hier te lande op termijn 25 winkels te hebben. Daarbij zullen de meeste winkels groter zijn dan die in Schiedam.