Categorieën

Service

Is het een flatgebouw? Maar het beweegt!

Is het een flatgebouw? Maar het beweegt!
Nieuws

Is het een flatgebouw? Maar het beweegt!

  • Redactie
  • 05-08-2023
  • Nieuws
Is het een flatgebouw? Maar het beweegt!

SCHIEDAM - Het is niet de eerste keer dat het je overkomt, en toch twijfel je: 'wat zien ik nu?' Een nieuw flatgebouw aan het eind van de Hoofdstraat - op de Maasboulevard? 

Nee, het is misschien wel, zeker wel, zo hoog als een flat. Ook al biedt het zeker ook onderdak aan veel mensen, het beweegt. Het is een cruiseschip.

Vandaag kwam de Norwegian Getaway voorbij. Het schip van de rederij Norwegian Cruise Line - let wel, dat is een Amerikaans bedrijf - kwam vroeg op de dag langs, op weg naar Rotterdam. Ook al worden er meer en meer vraagtekens gezet bij de wenselijkheid van de cruisevaart - de Amsterdamse gemeenteraad stemde onlangs voor een verbod op het aanleggen van de schepen in het stadscentrum -: het blijft een fenomenaal en indrukwekkend gezicht, ruim 320 meter aan schip. En alles daaromheen, onze eigen stad, de Gorzen, de Koninginnebrug en de Buitensluis, het gaat er allemaal net even wat anders uitzien, tegen een achtergrond als die van de Norwegian Getaway.

Wie dat plaatje zelf ook nog eens wil zien, kan vanavond terecht. Ook al zal het dan een heel ander gezicht zijn, bij invallende duisternis. De Norwegian Getaway met zijn bijna vierduizend passagiers aan boord wordt tussen half tien en tien jaar uitgaand langs de Maasboulevard verwacht.