Categorieën

Service

Celstraffen voor seks met veertienjarigen

Celstraffen voor seks met veertienjarigen
Nieuws

Celstraffen voor seks met veertienjarigen

  • Redactie
  • 02-05-2024
  • Nieuws
Celstraffen voor seks met veertienjarigen


SCHIEDAM - Twee mannen uit Rotterdam, van nu 21 en 23 jaar, moeten een jaar de cel in, waarvan de helft voorwaardelijk. Dit voor seks met twee toen veertienjarige meisjes. 

Een derde, 24-jarige verdachte werd wegens gebrek aan bewijs vandaag door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken. De drie waren voor de rechter gebracht voor het seks met de meisjes in een woning in Schiedam in 2022. Het Openbaar Ministerie had tegen alle drie twee jaar gevangenisstraf geëist.

Volgens de meisjes werden ze na een afspraak op Snapchat en een taxirit naar Schiedam-Nieuwland door de mannen verkracht. Dat gebeurde in de nacht van 20 op 21 maart. Ze werden de ochtend daarna overstuur op straat aangetroffen door agenten. Ze wonen in een jeugdzorginstelling.

Het OM vervolgde alleen voor ontucht. De vrijgesproken man ontkent de meisjes ooit te hebben ontmoet. D. K. en Z. T. erkennen wel met de meisjes seks te hebben gehad, maar stelden dat dit vrijwillig was. Volgens een van de verdachten tijdens de zitting, had een van de meisjes gezegd dat zij zeventien jaar was.