Categorieën

Service

Je eerste huis kopen; wij helpen je stap voor stap!

Je eerste huis kopen; wij helpen je stap voor stap!
Wonen

Je eerste huis kopen; wij helpen je stap voor stap!

  • Advertorial
  • 06-06-2024
  • Wonen
Je eerste huis kopen; wij helpen je stap voor stap!

SCHIEDAM - Je eerste huis kopen is een geweldige ervaring, maar tegelijkertijd ook best spannend. Niet alleen omdat het om een groot bedrag gaat, maar ook omdat er veel bij komt kijken.

De zoektocht naar een eigen huis begint vaak met de vraag hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Deze vraag kunnen wij voor jou beantwoorden; Wij kijken verder dan alleen je inkomen en weten precies welke mogelijkheden er zijn. Maak gerust een afspraak voor een – gratis – oriënterend gesprek. Daarna weet je wat je te besteden hebt en kun je veel gerichter op zoek naar jouw eerste huis. Tevens kunnen wij je in contact brengen met een aankoopmakelaar, welke jou kan helpen zoeken naar een geschikte woning.

Hypotheekadvies

Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan is het hoog tijd om een nieuwe afspraak met ons te maken. Wij helpen je bij het kiezen van de hypotheek die het beste bij je past. Verder verzamelen we samen alle documenten die nodig zijn. Maar ook andere onderwerpen komen aan bod, zoals energiebesparende voorzieningen, de verzekering van je huis en je toekomstige financiën.

Koopcontract

Als jij en de verkoper het eens zijn over de prijs en de voorwaarden, moeten jullie een koopcontract tekenen. Meestal stelt de verkopende makelaar dit op. In het contract kunnen ontbindende voorwaarden staan. Bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring. In dat geval kun je het contract laten ontbinden als jij de hypotheek niet rond krijgt of als er bij de keuring bouwkundige gebreken aan het licht komen.

Hypotheek aanvragen

Voordat de bank een hypotheek verleent, moet er een taxatierapport van je nieuwe woning komen. Dit kun je het beste laten opstellen door een erkende taxateur.

Eindinspectie

Dan komt eindelijk de grote dag waarop je officieel eigenaar wordt van jouw eerste huis: de sleuteloverdracht bij de notaris. Voor het zover is, doe je samen met de makelaar – en vaak ook de verkoper – de eindinspectie. Daarbij kijk je of alles in het huis er uitziet zoals beschreven in het koopcontract. Dit is ook het moment om de meterstanden te noteren.

Naar de notaris

Aansluitend gaan jullie naar de notaris om de hypotheekakte en de leveringsakte te tekenen. Als alle handtekeningen zijn gezet, is het huis van jou en krijg je de sleutels. De notaris verzorgt de eindafrekening en stuurt de hypotheekgegevens naar het Kadaster.

Meer weten

Heb je nog vragen die we in dit artikel niet hebben beantwoord? Wij helpen je graag de antwoorden te vinden! Maak een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Vlaardingen (Korte Hoogstraat 8a) of in Schiedam (Gerrit Verboonstraat 17). Je kan ons bereiken via T: 010-4608900.


Fundament Advies

Gerrit Verboonstraat 17, Schiedam

Meer over Fundament Advies →