Categorieën

Service

Jongeren in gesprek met politici over actuele onderwerpen

Jongeren in gesprek met politici over actuele onderwerpen
Politiek

Jongeren in gesprek met politici over actuele onderwerpen

  • Advertorial
  • 11-03-2021
  • Politiek
Jongeren in gesprek met politici over actuele onderwerpen

Foto: John Middelkoop


SCHIEDAM - Samen met Schiedamse jongeren hebben De Kleine Ambassade en de Bibliotheek Schiedam een succesvol jongerendebat over de verkiezingen georganiseerd. Gisteren  werd in de bibliotheek in de Korenbeurs door de jongeren vol passie en bevlogenheid gedebatteerd met aanwezige politici over zaken als onderwijs, discriminatie, milieu en gezondheid. 

De jongeren waren goed voorbereid en hadden scherpe vragen en stellingen paraat. De mannen van de Cor Potcast waren, net als op het voetbalveld, in een topconditie in hun rol als debatleiders. Normaal gesproken staan Spartaan Bart Vriends en de Excelsior-spelers Maarten de Fockert en Thomas Verhaar op het voetbalveld. Maar wekelijks trekken ze ook veel publiek met hun eigen Cor Potcast over uiteenlopende onderwerpen. 

Hemd van het lijf

Gewapend met de resultaten van de verkiezingsenquête zijn de jongeren met politici in gesprek te gaan. Ze hebben politici als Senna Maatoug (plek 5, Groen Links), Salima Belhaj (plek 6, D66), Bar van Kent (plek 8, SP) en Dogukan Ergin (plek 12, Denk) het hemd van het lijf gevraagd. Ook politici Iris Vrolijks (plek 27, PvdA), Dorien Verbree (plek 42, VVD) en Mustafa Bal (plek 33, CDA) waren van de partij. Waarom is 50-Plus ook interessant voor jongeren? Wat wil Denk doen tegen discriminatie? En hoe gaat D66 ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij de politiek? Dit en veel, veel meer is ter sprake gekomen.  

Livestream

Het live gestreamde debat vond uiteraard volledig Coronaproof plaats. Er was een levendige verbinding met de vele kijkers thuis die via social media ook vragen konden stellen of reageren op de discussies. Ruim 450 views zijn geregistreerd tijdens de uitzending. Gemiddeld keken er 101 mensen tegelijkertijd, zij bleven gemiddeld een half uur kijken. De opname is inmiddels ruim vijfhonderd keer bekeken. Al met al een succesvol debat dus.

Kon je het debat niet live volgen gisteren, kijk dan HIER de opnames terug.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →