Categorieën

Service

Kans schade aan auto in Schiedam grootst van Zuid-Holland

Kans schade aan auto in Schiedam grootst van Zuid-Holland
Nieuws

Kans schade aan auto in Schiedam grootst van Zuid-Holland

  • Redactie
  • 18-01-2022
  • Nieuws
Kans schade aan auto in Schiedam grootst van Zuid-Holland

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Schiedam is de meest onzekere, onveilige gemeente in Zuid-Holland voor wie zijn of haar auto heel wil houden. 

Independer, vergelijker van autoverzekeringen, zet Schiedam met stip op plek 1 als onveiligste gemeente in de provincie. In de stad is de kans op autoschade volgens het bedrijf meer dan vijftig procent groter dan gemiddeld in Nederland.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade op basis van data van het CBS, Rijkswaterstaat (RWS), en de Nationale Politie. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Zo komt het bedrijf op 52,1 procent hogere kans op schade voor Schiedam. Rotterdam volgt als nummer 2 met 47,4 procent, Rijswijk als derde met 43,8 procent. De gemeente Krimpen aan den IJssel komt juist als de veiligste Zuid-Hollandse gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 48,4 procent lager dan elders in Nederland. Ook in Zoeterwoude (-34%) en Oegstgeest (-29%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme. 

Overigens is Schiedam nog heilig vergeleken met Utrecht, dat plus 80,9 procent krijgt van Independer, ook in Zandvoort, Ouder-Amstel, Eindhoven en Bunnik is het moeilijker om schadevrij een auto voor de deur en op de weg te hebben dan in Schiedam.

Het Zeeuwse Borsele komt juist als de veiligste gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 73,8 procent lager dan elders in Nederland. Ook in Veere (-70,5%) en Tholen (-70%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.Bron: Independer