Categorieën

Service

Komende weken volop werkzaamheden vernieuwing A20

Komende weken volop werkzaamheden vernieuwing A20
Nieuws

Komende weken volop werkzaamheden vernieuwing A20

  • Redactie
  • 15-11-2022
  • Nieuws
Komende weken volop werkzaamheden vernieuwing A20

De komende drie weken wordt er volop gewerkt aan de A20; foto: Blankenburgverbinding.nl


SCHIEDAM - De komende weken wordt gewerkt aan de A20 richting Rotterdam, tussen Maassluis en het Kethelplein. Al het asfalt en de vangrails worden vernieuwd, de voegovergangen worden vervangen en de derde rijstrook wordt aangelegd. Voor al deze werkzaamheden zijn weekend- en nachtafsluitingen noodzakelijk.

De komende drie weken wordt er volop gewerkt aan de A20. In het weekend van 18 tot 21 november wordt tussen de Marathonweg en het Kethelplein het asfalt vernieuwd en wordt hier een vangrail geplaatst. In de nacht van 19 op 20 november wordt er bovendien een portaal over de A20 geplaatst. Naast de afsluiting in de richting Rotterdam, wordt hiervoor ook tussen het Kethelplein en Maassluis de rijbaan richting Hoek van Holland afgesloten.

Als de werkzaamheden zijn afgerond, is er vanaf maandagmorgen 21 november een nieuwe verkeerssituatie op de A20 richting Rotterdam. Tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein zijn dan drie in plaats van twee rijstroken beschikbaar. De komende weken vinden er ook doordeweeks in de nacht werkzaamheden in de middenberm van de A20 plaats. Van 21 tot en met 24 november en van 28 november tot en met 1 december vinden er tussen tien uur 's avonds en vijf uur 's ochtends werkzaamheden plaats. In deze periode wordt tussen knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein de vangrail vervangen in de middenberm. Tijdens de werkzaamheden is op de A20 richting Rotterdam één rijstrook beschikbaar, in de andere rijrichting is de linkerrijstrook afgesloten.

Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen wordt veel werk verzet. In het weekend wordt daarom dag- en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en de verschillende werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving. Ook is het mogelijk dat mensen de verlichting van de bouwplaats zien. Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende wegafsluitingen en omleidingen ingesteld. Een en ander kan tot vertragingen leiden.