Categorieën

Service

Komkids en De Ark maken lekkerste bloemenhapjes

Komkids en De Ark maken lekkerste bloemenhapjes
Onderwijs

Komkids en De Ark maken lekkerste bloemenhapjes

  • Redactie
  • 07-07-2022
  • Onderwijs
Komkids en De Ark maken lekkerste bloemenhapjes

De eetbare bloemen werden verwerkt tot gerechten; foto: Groen doet goed


SCHIEDAM - Eetbare bloemen zaaien, opkweken en verwerken tot gerechtjes: basisscholen uit Zuid-Holland deden afgelopen maanden mee met de Challenge Eetbare Bloemen, georganiseerd door Groen doet goed. De winnaars van de challenge zijn gisteren bekendgemaakt: BSO Komkids/Greenkids uit Schiedam en IKC De Ark uit Rotterdam.

In april zaaiden de kinderen de eetbare korenbloemen, goudsbloemen en viooltjes in op het plein. En in juni was het tijd om de bloemen te oogsten en te verwerken tot hapjes. Leerlingen van BSO Komkids/Greenkids zetten de bloemetjes buiten. Ze belegden toastjes met zelfgezaaide bloemen en aten het daarna op. “De leerlingen hebben de eetbare bloemblaadjes heel mooi verwerkt,” oordeelde de jury. “De blaadjes zijn er vanaf geplukt en zorgvuldig op de toastjes gelegd. Een mooie combinatie van oranje en paarse kleuren.” De BSO werd tijdens de challenge ondersteund door Milieu Dichterbij, onderdeel van Groen doet goed Schiedam. De Ark en Komkids/Greenkids winnen met hun inzending een proeverij voor de hele klas.

De Challenge Eetbare Bloemen is onderdeel van de campagne Groente doet goed waarmee Groen doet goed kinderen in aanraking wil brengen met voedsel.