Categorieën

Service

Vrolijke Koningsdag in het stadshart

Vrolijke Koningsdag in het stadshart
Uit

Vrolijke Koningsdag in het stadshart

  • Advertorial
  • 22-03-2024
  • Uit
Vrolijke Koningsdag in het stadshart


SCHIEDAM - De voorbereidingen voor Koningsdag in de binnenstad zijn in volle gang. Schiedam Centrum maakt zich klaar voor het oranje evenement van het jaar. Veel van de winkels gaan op deze feestelijks dag open. De horeca heeft gezellige terrassen met muziek. Heerlijk om met de familie een rondje te doen. Overal is wel iets te beleven. 

Heb jij je kleedje voor de vrijmarkt al klaar liggen? Prik jij elk jaar met je oma een tompoucedate? Of bel jij pas ’s morgens een paar vrienden om ’s middags hier en daar wat lekkers te happen en sappen? Het maakt niet uit wat je doet; Koningsdag is voor iedereen. Centrummanager Pim en voorzitter Maurice hebben er duidelijk zin in.

Sfeertje hoor
Pim vertelt: “Op deze dag kun je van terras naar terras. Op de Grote Markt zorgt Rijnmondband3 en de Barend Hoek Collective Big Band voor een echte Koningsdagsfeer met de bekende meezing- en swingnummers.”

Kinderpaleis
“Natuurlijk is er weer het Kinderpaleis in de Grote Kerk en de tuin``, vervolgt Pim.
Bep & Tilly schminken als de beste, in hun circustentje en DJ Jeff zorgt voor de kinderdisco.


Jong(ge)leerd
“Dit jaar draait alles in de kerk om het Circus. Kom springen of verander in een echte acrobaat en leer hoe je alle ballen in de lucht houdt. Stap de piste in en blijf in balans. Dit moet op de foto, anders geloven ze je thuis nooit. Gelukkig kan dat bij de circus-actie-foto, succes gegarandeerd! Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen verzorgt op het podium in het midden van de kerk samen met alle kinderen een verrassende slotact.“

Theater op straat
“Laat je op straat en in Passage Schiedam verrassen door onverwacht grappige of aandoenlijke theateracts. Triple C heeft fantastische figuranten die het straatbeeld terugbrengen naar tijden van toen. Bij de Oud Hollandse spelen en het krijten, blikgooien en spijkerbroekhangen”, hij knipoogt naar Maurice, “ je mag van alles uitproberen!”

Picknick in de kerktuin
“Voor mij is dit de perfecte plek”, zegt Maurice, “weg van alles en toch zo dichtbij. In de tuin van de Grote Kerk kun je genieten van het geroezemoes van de straat. Zak onderuit in je retro strandstoel en vang die eerste zonnestralen. Om niet in slaap te vallen, is er af en toe een akoestisch muziekje door artiesten met heel veel en wat minder ervaring.” Pim glimlacht: “Voor de kleine bezoekers die niet op een kleedje hun huisraad aan het verkopen zijn, zorgen de Bellenblaas-prinsessen en de stokpaardjes/jockey voor de nodige actie. Stilzitten doe je natuurlijk alleen als je op je strandstoel zit. “

Stempelkaart in de flyer
Om alles te kunnen beleven zit in de flyer met al het leuks, ook een vrolijk gekleurde stempelkaart voor de kinderactiviteiten. Deze kaart ligt begin april in de winkels en bij de horeca. Kan je niet wachten, kijk dan alvast op koningsdagschiedamcentrum.nlkoningsdagschiedamcentrum.nl.