Categorieën

Service

Koor-onder-de-molens in Oost?

Koor-onder-de-molens in Oost?
Uit

Koor-onder-de-molens in Oost?

  • Redactie
  • 20-10-2016
  • Uit
Koor-onder-de-molens in Oost?
SCHIEDAM - Er komt een derde Koor-onder-de-molens. Tenminste, als zich genoeg zangeressen en zangers aandienen om het koor body te geven.

De cultuurscouts van Mooi Werk willen in Schiedam-Oost een nieuw koor starten, naast de bestaande Koren-onder-de-molens, 'Geluid uit Zuid' in Schiedam-Zuid en het Zimmerkoor in Groenoord. 

Een oplettende lezer kan denken: wat is er dan gebeurd met de Molenmussen? Dat Koor-onder-de-molens uit Nieuwland presenteerde zich in mei. Antwoord: de Molenmussen zijin toegevoegd aan het Zimmerkoor.

"Zingt u graag de sterren van de hemel onder de douche of tijdens het afwassen? Altijd al eens in de schijnwerpers willen staan, maar liever samen dan alleen?" De cultuurscouts hebben een antwoord: "Voeg je bij het nieuwste koor binnen het project Koren onder de Molens." Dit koor komt tot stand in samenwerking met 'De Buren van Oost'. Een dirigent is al gevonden: Thijs Mijnster. Hij zal samen met de koorzangers het repertoire samenstellen.

Het koor oefent in Studio Singel 8 en komt komende woensdag bij elkaar en daarna om de twee weken. Op dinsdag 20 december presenteert het koor zich al voor het eerst tijdens een kerstmiddag in de Korenbeurs, samen met de andere Koren-onder-de-molens.