Categorie├źn

Service

Kunsttentoonstelling in de Korenbeurs

Kunsttentoonstelling in de Korenbeurs
Uit

Kunsttentoonstelling in de Korenbeurs

  • Advertorial
  • 13-02-2023
  • Uit
Kunsttentoonstelling in de Korenbeurs

De expositie is tot eind volgende maand te zien; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM - De tentoonstelling ‘Zet de deuren open: Wonder en dankbaarheid’ van kunstenaar Marianne de Swart is tot en met 31 maart te zien in de bibliotheek in de Korenbeurs. Achter elke tekening of foto schuilt een eigen verhaal en daarmee is haar werk zeer persoonlijk.

Tot haar 38ste was Marianne de Swart volgens haar eigen zeggen nooit ‘echt creatief’. Het werk van kunstenaar Sophie Roach zette haar aan om pennen te kopen en aan de slag te gaan. De Swart: "Qua werkwijze probeer ik ‘de deur in mijn geest’ open te zetten en een werk te laten gebeuren." Zo ontdekte ze vele onontdekte kanten van haarzelf en kwam het besef dat groei en ontdekken dus altijd mogelijk is. Dat was voor De Swart een bevrijdende ervaring. Het is dus nooit te laat om ook zonder kunstzinnige training en/of technische vaardigheid aan kunst te beginnen is haar motto.

Voor kinderen heeft ze een beeldverhaal getekend met als titel 'Als papa en mama niet kijken', waarin een kind een wel heel bijzonder avontuur beleeft. Naast (dagboek)tekeningen zijn er ook een aantal foto’s te zien van insecten die De Swart heeft gefotografeerd tijdens haar langdurig verblijf in Azië. Kom langs en laat je inspireren om ook zelf deuren in je eigen hoofd te openen.

De tentoonstelling is te zien tijdens openingsuren van de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. De toegang is gratis.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →