Categorieën

Service

Laten we gewoon gaan bekeuren

Laten we gewoon gaan bekeuren
Nieuws

Laten we gewoon gaan bekeuren

  • Silvia Borsboom
  • 06-08-2023
  • Nieuws
Laten we gewoon gaan bekeuren

SCHIEDAM - De wind blaast mijn krullen tot gort, en anders doet die pokkeregen het wel. En het is hoogzomer. Als je dan ietwat sachereinig door Schiedam-West loopt, dan vergaat je de lol al helemaal. Representatief is het allerminst, deze steekproef uit twee straten - Gordonstraat en Westfrankelandsestraat - maar ik kan me voorstellen dat dit ook in andere straten speelt. 

Is de gedachte: dat vuil waait vanzelf weg? In ieder geval kunnen de meeuwen en andere vogels hun lol op. Maar waarom willen we dit?

Want we tolereren toch gewoon die pestzooi, week in week uit. Maar waarom blijven we rekenen op het gezond verstand, de goeie wil, als zou vaak blijkt dat er mensen zijn die daar niet over beschikken? Zaken veranderen begint met de kinderen, maar we kunnen toch niet wachten tot een nieuwe generatie is opgevoed die het voor het zeggen heeft?

Er zijn mensen die niet weten dat je de lol van een ander net zo zwaar kan laten wegen als je eigen gemak; die niet zien dat een opgeruimde straat iets zegt over hoe de bewoners van een buurt in het leven staan, die niet voelen dat troep de lol uit het leven wegneemt. Laten we die het in Schiedam voor het zeggen hebben? 

Niemand wil leven in een maatschappij waar het neerkomt op controles en boetes. Maar misschien moeten we, tot iedereen van mening is dat er geen grondrecht is op je troep buitenflikkeren hoe en wanneer jij wilt, maar gewoon gaan bekeuren! Dat de meerderheid nu gewoon wel eens zijn mening opdringt aan die stronteigenwijze minderheid... Dat moet met alle moderne middelen die de overheid ter beschikking staan toch niet zo moeilijk zijn?!