Categorieën

Service

Leerlingenvervoer staakt woensdag

Leerlingenvervoer staakt woensdag
Nieuws

Leerlingenvervoer staakt woensdag

  • Redactie
  • 27-11-2022
  • Nieuws
Leerlingenvervoer staakt woensdag

SCHIEDAM - Na de negatieve gevolgen van personeelstekorten krijgen de kinderen die door vervoerder Noot naar hun scholen worden gebracht, te maken met stakingen. Die op hun beurt weer nauw samenhangen met het tekort aan chauffeurs.

Vakbond FNV heeft voor woensdag een landelijke staking in het zorg- en leerlingenvervoer afgekondigd. In ieder geval bij Noot en de bedrijven Munckhof en Connexxion zal het werk worden neergelegd. Dit omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi volgens de bond niet tot een goed einde konden worden gebracht. 

Scholen in de regio hopen dat ouders hun kinderen op woensdag zelf naar school kunnen brengen, maar rekenen erop dat veel leerlingen in de klassen zullen ontbreken.

“In deze sector, met veel kwetsbare passagiers, kiezen we er voor ruim op tijd de staking aan te kondigen. Dan heeft iedereen voldoende tijd om zich er op voor te bereiden”, laat Meindert Gorter, bestuurder namens FNV weten. Volgens hem staken de chauffeurs liever niet. “Maar dat ze het toch doen, zegt iets over de noodzaak.”

Noot kreeg onlangs van de gemeente Schiedam te horen dat die zich niet kon vinden in het niveau van de dienstverlening. Noot schreef dat toe aan personeelstekorten als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt. Zie dit artikel.

Ruim een week geleden werd er al gestaakt. Na die stakingen nodigden de werkgevers de vakbonden uit om opnieuw over de nieuwe cao te praten. “Wij zijn daar hoopvol op in gegaan”, legt Gorter uit. Maar een beter bod van de werkgevers kwam er volgens hem niet.

De andere vakbond, CNV Vakmensen, ziet dat anders. Die ziet wel dat het eindbod van de vervoerders is verbeterd.