Categorieën

Service

Lentiz Life College behaalt Groene Vlag Eco School

Lentiz Life College behaalt Groene Vlag Eco School
Onderwijs

Lentiz Life College behaalt Groene Vlag Eco School

  • Advertorial
  • 07-12-2023
  • Onderwijs
Lentiz Life College behaalt Groene Vlag Eco School

Bij het behouden van dit internationale keurmerk namen de directie en het expertteam van mbo Inspecteur Leefomgeving de bijbehorende certificaten in ontvangst; foto: Lentiz Life College

SCHIEDAM - “Bij Lentiz Life College is duurzaamheid normaal en dát is bijzonder,” liet Eco-Schools begeleider Roelopbroek weten bij het voor de derde keer uitreiken van de ‘Groene Vlag’ vandaag.

Bij het behouden van dit internationale keurmerk namen de directie en het expertteam van mbo Inspecteur Leefomgeving de bijbehorende certificaten in ontvangst. Hét bewijs van duurzame investeringen en resultaten in en om de school, groot of klein. In lijn met de doelen van Eco-Schools, zijn de studenten dé bedenkers van duurzaamheidsprojecten tot en met het uitvoeren ervan. Voor het ‘Symposium ‘Duurzaamheid’ bedachten ze bijvoorbeeld het thema milieucriminaliteit en vroegen ze hier gastsprekers voor.

Zo ging het Eco-Team ook de klassen in met een oproep voor Nationale Zaaidag met een bloeiende schoolomgeving. Voor het internationale hardlopers event ‘Running Out of Time’, had het team eveneens een belangrijke rol vanwege de school als lokaal wisselpunt in Schiedam. Enkele van de vele activiteiten waar het Eco-Team de spil vormt, binnen en buiten het onderwijs. Voor het verkrijgen van de ‘Groene Vlag’ levert het studententeam de argumentatie over de duurzaamheidsactiviteiten.

Student William de Jong: “Ik had de eer om het Eco-School Auditteam rond te mogen leiden naar duurzame plekken in de school. De studenten vertelden bijvoorbeeld over onze Gezonde Schoolkantine en wat dit duurzaam maakt. Bij de Eco-hoek is ook goed te zien wat we allemaal doen met duurzaamheid. De slogan 'The only thing we can’t recycle is time’ vond het Auditteam een mooie boodschap die we bedacht hebben. Door de rondleiding en de verhalen van de medestudenten, is er ook nieuwe inspiratie voor het verder verduurzamen van de school."

Ook de vmbo’ers van Life College timmeren aan de weg met het thema duurzaamheid. Voor een verder toekomstig groener stadsgezicht als gezamenlijke ambitie met de gemeente Schiedam, plantten zij bijna vierhonderd eikjes. Een ander voorbeeld is het internationale duurzaamheidsproject Waste in samenwerking met leerlingen van Estland, Roemenië, Turkije en Spanje. Dit werd mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma. Als bewijs voor het behalen van ‘de Groene Vlag’ ontwikkelt de school zich in lijn met de duurzaamheidspijlers van Eco-Schools: afval, energie, voedsel en water. Directeur Tabitha Oetomo-de Roode van Life College: "Verduurzaming is breed verankerd binnen LIFE College. Na de aanleg van zonnepanelen op het dak, is het de beurt aan het vergroenen van het gebied voor de school. Met de vele initiatieven bevordert Lentiz Life haar stevige ambitie voor een duurzame samenleving, binnen als buiten de school."

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →