Categorieën

Service

Lief gedichtje van stadsdichter op zadelhoesjes

Lief gedichtje van stadsdichter op zadelhoesjes
Nieuws

Lief gedichtje van stadsdichter op zadelhoesjes

  • Redactie
  • 22-09-2021
  • Nieuws
Lief gedichtje van stadsdichter op zadelhoesjes

Het zadelhoesje met gedicht van de stadsdichter; foto: Yvette Neuschwanger-Kars


SCHIEDAM - Vrijdag 1 oktober gaat het laatste kwartaal in van de huidige stadsdichter, Yvette Neuschwanger-Kars.

Drie maanden waarin ze ‘nog wel even flink gaat knallen’, zo belooft ze via sociale media. Om haar woorden kracht bij te zetten gaat ze komende periode Schiedammers letterlijk ‘opzadelen’ met een gedicht.

“Stadsdichter mogen zijn afgelopen jaren was zo’n bijzondere ervaring, ik ben blij en trots dat ik vanuit die rol iets hebben mogen bijdragen aan mijn stad. Zoals iedere Schiedammer op zijn of haar eigen manier een bijdrage levert aan onze mooie stad. En dat is ook de boodschap van het gedicht waarmee ik de Schiedammers nu opzadel: het doet ertoe. Welke rol je ook hebt, wat je ook doet, wij zijn samen Schiedam. Maken deze stad”.

Het woord ‘opzadelen’ is een kwinkslag naar de vorm waarin het gedicht wordt verspreid. Het is namelijk gedrukt op zo’n 250 zadelhoesjes, in de Schiedamse kleuren geel/zwart. Komende periode worden op allerlei plekken Schiedamse fietsen voorzien van zo’n poëtisch jasje. “Alvast een afscheidscadeautje. Al zal ik komende drie maanden echt nog wel van me laten horen!”, aldus Neuschwanger-Kars.