Categorieën

Service

Lijstenatelier Suzanne Kluver: voor lijsten en wat meer

Lijstenatelier Suzanne Kluver: voor lijsten en wat meer
Winkelen

Lijstenatelier Suzanne Kluver: voor lijsten en wat meer

  • Redactie
  • 10-08-2022
  • Winkelen
Lijstenatelier Suzanne Kluver: voor lijsten en wat meer

Foto's: lijstenatelier Klüver


SCHIEDAM - Schiedam is sinds vandaag een 'lijstenatelier' rijker. Suzanne Klüver heeft vandaag voor het eerst haar deuren aan de Hoogstraat 94 voor de klandizie geopend.

Een lijstenatelier is een lijstenmaker met een artistieke plus. “Als lijstenmaker heb ik kwaliteit en maatwerk hoog in het vaandel staan”,aldus Klüver. “Bij de inlijstingen hou ik sterk rekening met het object in kwestie, zodat het op een passende en mooie manier kan worden behouden voor de toekomst. Daarbij werk ik niet met standaard lijsten en prijzen. Ik wil juist met mensen in gesprek over hun in te lijsten object, zodat we samen tot het beste resultaat kunnen komen.”

Suzanne Klüver is kunsthistoricus en werkte onder meer als conservator voor Museum Prinsenhof Delft en op projectbasis voor het Stedelijk Museum Schiedam. Ook werkt ze als specialist Aziatische kunst voor veilinghuis Vendu Rotterdam. De afgelopen jaren volgde Klüver opleidingen tot lijstenmaker en meubelrestaurator. Alles wat ze op die gebieden heeft gedaan en geleerd komt nu samen in de lijstenmakerij aan de Hoogstraat, zo stelt ze zelf. Ze wil behalve consumenten in Schiedam en van verder, ook musea, kunsthandelaren en andere culturele organisaties van dienst zijn.

Dat er veel behoefte is aan zo’n soort bedrijf in Schiedam en omstreken bleek volgens haar de afgelopen weken. Klüver was in die periode druk bezig de winkel en werkruimte in te richten. “Vanwege het warme weer stond de deur vaak open en er zijn al verschillende mensen binnengelopen omdat ze graag iets willen laten inlijsten, dus uiteraard ben ik vast met ze in gesprek gegaan over de mogelijkheden”, vertelt de nieuwe atelierhouder.

Vanaf vandaag is het pand aan de Hoogstraat 94 elke week van woensdag tot en met zaterdag van tien tot half zes open. De expertise van Klüver zal ook tot uiting komen in de andere activiteiten die in het winkelpand plaats gaan vinden. Zo gaat ze kunst en antiek verkopen, met de nadruk op voorwerpen met een Aziatische herkomst. “Daarnaast ga ik een paar keer per maand in de avonduren workshops en trainingen geven voor kleine groepen over diverse onderdelen van de kunstgeschiedenis. Het herkennen en gebruiken van Chinees porselein en Delfts aardewerk komt geregeld aan bod, maar de workshops gaan ook over kunst en antiek verzamelen of zelf een eenvoudige fotolijst maken. De eerste workshop is op dinsdag 13 september en gaat over het determineren, ofwel herkennen, van porselein en aardewerk.”