Categorieën

Service

‘Vertrouwensband opgebouwd met jongeren’

‘Vertrouwensband opgebouwd met jongeren’
Nieuws

‘Vertrouwensband opgebouwd met jongeren’

  • Redactie
  • 26-05-2022
  • Nieuws
‘Vertrouwensband opgebouwd met jongeren’

Een band is ontzettend belangrijk om te begrijpen wat de verlangens en behoeftes van de groep en individuele jongeren zijn; foto: Dock Schiedam


SCHIEDAM - Handhaving en wijkagenten hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt met het jongerenwerk van Dock Schiedam in het voorkomen van overlast in de buurt. Met succes, meldt Dock Schiedam.

Doordat de jongerenwerkers altijd dichtbij zijn, zowel op straat, school, bij sportclubs als online, bouwen zij makkelijker een vertrouwensband met de jongeren op. Die band is ontzettend belangrijk om te begrijpen wat de verlangens en behoeftes van de groep en individuele jongeren zijn. En dus ook belangrijk in situaties waarin jongeren overlast veroorzaken. Ali Rziki van Dock: “Uit ervaring blijkt dat, door deze vertrouwensband en het regelmatig benaderen vanuit een positieve en betrokken insteek, er meer ruimte ontstaat voor een vrije dialoog over het gedrag. We nodigen jongeren uit om na te denken over hun huidige leefstijl en hun ambities voor de toekomst. En praten ook over consequenties van hun acties. Onze inzet en intensieve samenwerking heeft dus niet alleen geresulteerd in minder boetes en overlast, maar ook in stimuleren van jongeren om hun skills en vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Een volgende stap voor Rziki en zijn collega-jongerenwerkers is om meer dialoog en onderling vertrouwen te stimuleren tussen de jongeren, de wijkagent en handhavers. Hierin heeft Dock een verbindende rol, vanuit de overtuiging dat het stimuleren van een dialoog een sleutel kan zijn voor meer begrip voor elkaar.