Categorieën

Service

Met honderden houdbare producten armoede te lijf

Met honderden houdbare producten armoede te lijf
Nieuws

Met honderden houdbare producten armoede te lijf

  • Kor Kegel
  • 29-12-2022
  • Nieuws
Met honderden houdbare producten armoede te lijf

Rotaryclub Schiedam-de Veste vertegenwoordigd door acht leden met aanhang, overhandigt aan Natasja Westmaas van Stichting Net Niet Genoeg 1700 houdbare producten voor de eindejaarsactie. Foto: Rotaryclub Schiedam-de Veste.


SCHIEDAM – Voor het derde jaar op rij heeft Rotaryclub Schiedam-de Veste de eindejaarsactie van Stichting Net Niet Genoeg ondersteund. De serviceclub zamelde 1700 houdbare producten in voor de actie ‘Blik op 2023’. Net Niet Genoeg zal de producten verdelen onder tweehonderd Schiedamse huishoudens onder de armoedegrens. 

De Rotarians zijn begaan met gezinnen die in armoede moeten leven. De eindejaarsactie van Net Niet Genoeg is een noodzakelijke actie, vindt de Rotaryclub. In de vijf dagen tussen Kerstmis en Oud & Nieuw zamelt het sociaal warenhuis Net Niet Genoeg zo veel mogelijk houdbare levensmiddelen in. De stichting kan hierdoor Schiedamse huishoudens die op- of onder de armoedegrens leven, in het nieuwe jaar voorzien van tenminste vijf goede, warme maaltijden: soep, groente, pasta, rijst en vegetarisch. In de eerste week van 2023 ontvangen tweehonderd huishoudens, waarvan 175 gezinnen, een tas vol boodschappen. 

Elise Allart, lid van Rotaryclub Schiedam-de Veste en projectleider voor deze actie, zegt: “Als een van de armste gemeentes van Nederland, is het voor Schiedam belangrijk dat wij blijvend oog hebben voor de armoede in onze stad. Wij zijn dan ook als Rotaryclub blij dat we ruim 1700 producten hebben ingezameld samen met buurtbewoners, collega’s, familie en vrienden voor de eindejaarsactie. Stichting Net Niet Genoeg kan hierdoor gezinnen die het hard nodig hebben, een goedgevulde boodschappentas overhandigen.” 

De doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel ‘net niet genoeg hebben’ of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven. Door het organiseren van Net Niet Genoeg Dagen met gratis kleding, speelgoed en woonaccessoires, het Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest en andere activiteiten, zoals de eindejaarsactie, probeert de stichting deze mensen weer een zetje in de goede richting te geven. In 2023 viert de Stichting haar tienjarig bestaan. De jury van de Anne-Marie van der Lindenprijs zag dat twee weken geleden ook in, toen het de hoofdprijs toekende aan Net Niet Genoeg.  

Rotaryclub Schiedam-de Veste is een van de circa vijfhonderd clubs in Nederland met in totaal ruim 16.000 leden. De leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen te verbeteren – dichtbij en ver weg. Rotaryclub Schiedam-de Veste richt zich met haar activiteiten veelal op de ondersteuning van lokale initiatieven voor mens en milieu in en rondom Schiedam. In Schiedam zijn er twee Rotaryclubs, Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam-de Veste. Rotary is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld die goede doelen steunt, met meer dan 1,2 miljoen leden, actief in 166 landen.