Categorieën

Service

Metin Çelik informateur naar nieuw college

Metin Çelik informateur naar nieuw college
Politiek

Metin Çelik informateur naar nieuw college

  • Redactie
  • 09-05-2022
  • Politiek
Metin Çelik informateur naar nieuw college

Metin Çelik


SCHIEDAM - Metin Çelik wordt aangesteld als informateur op weg naar een nieuw college van burgemeester & wethouders in Schiedam.

Çelik krijgt als opdracht mee om uitvoering te geven aan het advies dat Fahid Minhas vorige week presenteerde. Hij gaag op korte termijn in gesprek met de beoogde coalitiepartijen om tot een coalitieakkoord te komen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen vrijdag bleek dat er ruime steun was voor het advies van verkenner Minhas. Die adviseerde om een coalitie te vormen bestaande uit VVD, Denk, PvdA, D66 en Progressief Schiedam.

Metin Çelik is in het dagelijks leven manager bij de Nationale Politie en heeft ruime politieke ervaring. Op dit moment is hij fractievoorzitter van Denk in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en zat hij twaalf jaar in de gemeenteraad van Rotterdam. Tevens was Çelik jarenlang actief als wijkagent in Schiedam. Hij kent de stad vanuit die hoedanigheid goed. 

Informateur Çelik: “Ik voel mij erg vereerd om met deze mooie opdracht, in een fantastische gemeente, aan de slag te gaan”.

Fractievoorzitter Dogukan Ergin van Denk:“Met Metin Çelik als informateur stellen wij niet alleen een ervaren politicus aan die de coalitieonderhandelingen gaat begeleiden, maar ook iemand die Schiedam goed kent. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de formatie bij hem in goede handen is.”