Categorie├źn

Service

Midden-Delfland Dag voor het eerst geschrapt

Midden-Delfland Dag voor het eerst geschrapt
Gezond

Midden-Delfland Dag voor het eerst geschrapt

  • Redactie
  • 09-04-2020
  • Gezond
Midden-Delfland Dag voor het eerst geschrapt

Aankondiging van een vorige MDD, bij de wijnboerderij aan de Vlaardingse Zuidbuurt; foto: TIny van der Meer


SCHIEDAM - De Midden-Delfland Dag op 20 juni gaat niet door.

Omdat door het Coronavirus alle voorbereidingen stilliggen, besloot de organiserende Midden-Delfland Vereniging de organisatie en viering van de dag een jaar over te slaan.
"Het is een onzekere periode waarin ieders gezondheid het allerbelangrijkste is", aldus voorzitter Koos Karssen.

De Midden-Delfland Dag vindt sinds 1999 jaarlijks plaats in het derde weekend van juni. Doel is het promoten van het Midden-Delflandgebied, met al zijn waarden. De opening was dit jaar bij de Belevenisboerderij Schieveen, met activiteiten in Kethel/Schiedam en Schipluiden.

De editie van 2021 staat gepland op zaterdag 19 juni.

De MDV-themawandelingen op 2 mei (Bieslandse bos en kreken) en 6 juni (75 jaar bevrijding) gaan evenmin door. Al eerder werden de thema(vogel)wandeling in de Commandeurspolder in Maasland op 4 april en de stadsbijeenkomst in Lansingerland op 25 maart geannuleerd.

Verder vinden geen ledenactiviteiten plaats. De verantwoordelijke vrijwilligers hopen zo snel mogelijk de draad weer op te pakken, aldus de vereniging. "Wel staat de volgende Midden-Delfkrant in de steigers, na een onlineredactievergadering." Als alles goed gaat komt het zomernummer van het verenigingsmagazine rond 13 juni uit.

De algemene ledenvergadering van 7 april  is voorlopig verplaatst naar woensdag 16 september; de planning is afhankelijk van de ontwikkelingen. l