Categorieën

Service

Moeilijkheden bij Happy Italy

Moeilijkheden bij Happy Italy
Uit

Moeilijkheden bij Happy Italy

  • Redactie
  • 06-06-2023
  • Uit
Moeilijkheden bij Happy Italy

Happy Italy Schiedam, open sinds april 2019; foto: archief


SCHIEDAM - Happy Italy is doende restaurants te sluiten. Dat meldt het Financieel Dagblad.

De stap is naar verluidt niet uit luxe geboren: uit cijfers in handen van de krant blijkt dat de pizza- en pastaketen in zwaar weer verkeerd. 

Happy Italy dook in 2022 in de rode cijfers, met een operationeel verlies van 6,3 miljoen euro. In de eerste vier maanden van dit jaar verloor de formule nog eens 800.000 euro. De verwachte omzet ligt dit jaar bijna een kwart lager dan de omzetpiek van 43 miljoen die Happy Italy kort voor de Coronatijd realiseerde, blijkt uit cijfers ingezien door het FD.

Ondertussen trekt Restaurant Company Europe (RCE), eigenaar van de restaurantketen, de stekker uit verschillende filialen. Het gaat onder meer om de locaties in Roermond en Almere. Uit interne documenten blijkt dat RCE voornemens is het faillissement voor deze restaurants aan te vragen, net als voor een nog niet operationele locatie bij Delft. Recent gesloten restaurants in Zoetermeer en Rotterdam blijven dicht.

Verder ondervindt Happy Italy de gevolgen van een hoog oplopend conflict tussen investeerder Waterland en mede-eigenaar en Happy Italy-oprichter Daniel de Blok, zo stelt het FD. Zie dit artikel.

Zie ook dit artikel van Schiedam24 uit 2021.