Happy Italy in andere handen

04-07-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM – De horecaformule Happy Italy wordt onderdeel van Restaurant Company Europe. Samen willen de twee bedrijven Happy Italy – met een vestiging bij de Euroscoop – tot ‘een leidende internationale restaurantketen’ maken.

Voor de nieuwe eigenaar betekent het verwerven van Happy Italy een verdere groei tot ‘één van de grootste horecagroepen van Nederland’. Restaurant Company Europe (RCE) spreekt de ambitie uit om in de komende vier jaar te verdubbelen in aantal locaties en in omzet te groeien naar 300 miljoen euro per jaar.

Restaurant Company Europe telde tot de acquisatie van Happy Italy ruim vijftig vestigingen en een kleine honderd miljoen euro omzet. De groep heeft verschillende restaurant- en cafélocaties door heel Nederland. Het bekendste concept is het biefstukrestaurant Loetje. Andere formules zijn Beers & Barrels, Stan&Co, Breakway, Usine en Popocatepetl. Belangrijkste aandeelhouder is participatiemaatschappij Waterland.

Happy Italy werd in 2010 opgericht in Rotterdam door horeca-ondernemer Daniel de Blok. Sindsdien is de keten uitgegroeid naar een bedrijf met meer dan duizend medewerkers en twintig vestigingen in Nederland. In het voorjaar van 2019 opende de vestiging aan de Noorderweg, bij de Euroscoop - sinds kort Path'e - zijn deuren.Gerelateerd