Categorie├źn

Service

Mondkapjesjurk: ideaal voor prik en 'beetje plezier'

Mondkapjesjurk: ideaal voor prik en 'beetje plezier'
Gezond

Mondkapjesjurk: ideaal voor prik en 'beetje plezier'

  • Redactie
  • 22-05-2021
  • Gezond
Mondkapjesjurk: ideaal voor prik en 'beetje plezier'

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Een bijzondere verschijning gisteren in de Groenoordhal: Marion Kramer kwam een prik halen, in gala-uitdossing, ook al hoopt ze dat het materiaal van haar jurk binnenkort voorgoed uit de jaszakken en handtassen is verdwenen.

Dat op zich al is reden voor een feestje, zo vindt Kramer. Ze droeg daarom tijdens haar gang door de Groenoordhal een bijzondere jurk: die bestond uit mondkapjes. Beschermingsmiddelen die ze zelf heeft gedragen.

De 55-jarige kunstenares baarde veel opzien in Schiedam, want ze kreeg haar vaccinatie juist op een dag dat veel mensen zich in Groenoord meldden. Gisteren was de drukste dag tot nu toe op de Schiedamse priklocatie, omdat de prikpost in Maassluis dicht was. Die bevindt zich in een tent en de GGD wilde het risico niet nemen dat de harde wind daar voor problemen zou zorgen. De mensen die in Maassluis ingepland stond werden daarom naar Schiedam gedirigeerd. Gelukkig gold dat ook voor de medewerkers die de post bemannen.

Zodoende werden er gisteren meer prikken dan ooit gezet in de Groenoordhal, zo laat de gemeente Schiedam weten. "Na de opening op 8 april konden zo'n 650 prikken per dag worden gezet. Nu zijn dat er regelmatig veel meer. Vrijdag was de drukste dag tot nu toe met maar liefst 2095 prikken op een dag."

Marion Kramer was dus een van de bezoekers. De Rotterdamse kunstenares maakt veel vaker kunst over het thema recycling. "Ik heb al een jaar geen feest gehad, dus het is wel weer tijd voor een gala-outfit", zei ze eerder tegen RTL Nieuws. Op het bovenstuk van de jurk schreef ze teksten die volgens haar te maken hebben met de Coronacrisis, waaronder 'stay safe', 'vaccin' en 'celebrate life'. Kramer hoopt met haar jurk de mensen gisteren een beetje plezier te hebben gegeven in 'een nare tijd'

Als accessoires maakte ze er ook een tas en een gepimpt mondkapje met glitters bij. "Allemaal gemaakt van mijn eigen gebruikte mondkapjes, anders was het niet hygiënisch. Hoeveel er precies in zitten weet ik niet." Hoe de Schiedammers en anderen gisteren op haar reageerden vertelt het verhaal niet. Eerder zei ze er zelf over: "Ik loop natuurlijk voor lul met die jurk. Maar de mensen hier in Rotterdam zijn lekker gek, dus ze kunnen er vast om lachen. Zo niet, dan maakt het me ook niet uit." En zo veel verschillen Rotterdammers en Schiedammers nou ook weer niet...