Categorieën

Service

Mooon + The People’s Pleasure Grounds: terug naar jaren 60 en 70

Mooon + The People’s Pleasure Grounds: terug naar jaren 60 en 70
Uit

Mooon + The People’s Pleasure Grounds: terug naar jaren 60 en 70

  • Advertorial
  • 06-02-2024
  • Uit
Mooon + The People’s Pleasure Grounds: terug naar jaren 60 en 70

Mooon

Op zaterdag 17 februari nemen Mooon en People’s Pleasure Grounds in De Kroepoekfabriek je mee naar de 60's en 70's met hun psychedelische pop en rock.

Mooon

De wereld van Mooon betreden is alsof je een tijdmachine binnenstapt. Het jonge Brabantse trio neemt de luisteraar mee naar de Gouden Eeuw van de popmuziek: de hoogtijdagen van de psychedelia in de jaren 60 en 70. Mooon is niet van het halfbakken werk, maar gaat voor een sound die qua authenticiteit akelig dicht in de buurt van de grondleggers komt, zoals The Who, The Monkees en Small Faces.

Naast Nederlandse podia en festivals toerde de band ook al in onder meer Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. Er werden twee albums uitgebracht, Mooon’s Brew (2017) en Safari (2019), die beide lovend ontvangen werden door de mondiale psychscene.

Vijf jaar na de laatste plaat presenteert de band in februari haar derde album III. Hierop graait de band nog wat dieper in de trukendoos met psychedelia, maar experimenteren ze ook met een jazzy drumsolo, eindigend in een bijna barok outrosegment. Het is een van de vele voorbeelden van de ontwikkeling van Mooon als band die we op III horen. Voor inspiratie wordt er nog steeds graag naar het rijke verleden gekeken, maar het drietal duikt steeds dieper het konijnenhol in en experimenteert er lustig op los, resulterend in een kleurrijke mix van stijlen en ideeën, zonder ook maar een moment in te boeten aan authenticiteit en eigenzinnigheid.

The People's Pleasure Grounds 

The People’s Pleasure Grounds is als een visioen naar eindeloze stranden met azuurblauwe golven; een soundtrack voor een trip naar een verloren paradijs waar wijn rijkelijk vloeit, en het weer altijd goed is. Met Jimmy de Kok (bekend van onder meer Iguana Death Cult) aan het roer weet deze band menig zaal en veld om te toveren tot magische Californische taferelen. De band bedwelmt de luisteraar met een flinke dosis reverb-gitaren en dromerige zangpartijen die doen denken aan bands als Allah-Las en Babe Rainbow. Met een eerste EP uit en een aantal zeer goed ontvangen live-shows achter de rug, ziet de toekomst er voor deze band rooskleurig uit. Een absolute must-see voor eenieder die de sixties surfcultuur omarmt.

Mooon + The People’s Pleasure Grounds
Zaterdag 17 februari
Open: 20.30 | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nl


Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →