Categorie├źn

Service

Neergeschoten Schiedammer nog in coma - onderzoek vordert

Neergeschoten Schiedammer nog in coma - onderzoek vordert
Nieuws

Neergeschoten Schiedammer nog in coma - onderzoek vordert

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 16-12-2020
  • Nieuws
Neergeschoten Schiedammer nog in coma - onderzoek vordert

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De achttienjarige Schiedamse jongeman die op 10 oktober in de Troelstralaan werd neergeschoten, ligt nog alitjd in coma.

Dat heeft de politie gisteravond laten weten in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Het doorgeladen vuurwapen dat afgelopen donderdag door een scholier werd gevonden op het speeleiland in de Babberspolder in Vlaardingen, is mogelijk gebruikt bij het neerschieten van een achttienjarige Schiedammer, zo bleek in datzelfde programma.

De Schiedammer werd in de Troelstralaan in Nieuwland van dichtbij in zijn hoofd geschoten, terwijl hij met zijn broer over straat liep. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en ligt sindsdien in coma. Nog diezelfde middag heeft een verdachte zich gemeld op het politiebureau. Deze 21-jarige man uit Vlaardingen is aangehouden op verdenking van poging tot moord.

Ondanks de aanhouding heeft de politie nog een genoeg vragen over de toedracht. De jas die de verdachte droeg tijdens het schieten is namelijk nog niet teruggevonden. Dit was vermoedelijk een gewatteerde Moncler Ecrins. De politie denkt dat de verdachte die jas tussen ongeveer 14.10 en 15.30 uur op die bewuste zaterdag heeft achtergelaten of verstopt in de wijk Babberspolder. In diezelfde wijk werd afgelopen donderdag dus wel een vuurwapen gevonden in het gras op speeleiland de Babber. Het wapen wordt nog forensisch onderzocht, maar de politie houdt er sterk rekening mee dat dit het wapen is waarmee het slachtoffer is beschoten.

Een dag voor het schietincident, op vrijdagmiddag 9 oktober, heeft het slachtoffer ruzie gehad met de man die nu vast zit. Het incident vond plaats aan het eind van de middag op station Schiedam-Centrum. Na een woordenwisseling hebben de twee in de stationshal met elkaar gevochten. Mogelijk is deze vechtpartij de aanleiding geweest voor het schieten een dag later. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de vechtpartij op het station. In het bijzonder een man in trainingspak met een gele tas, twee meisjes of jonge vrouwen die naar de ruzie hebben gekeken en een man met een sporttas en een skateboard. 

Tijdens het schietincident op de Troelstralaan reed iemand op een fiets voorbij. Ook met deze persoon wil de politie graag in contact komen. Rond de tijd van het schieten en erna hingen drie jongeren rond bij metrostation Troelstralaan. Ook met hen wil de politie spreken. Zij hebben mogelijk iets gezien dat voor het onderzoek belangrijk is.