Categorieën

Service

Net Niet Genoeg: eerste bontvrije kledingbank

Net Niet Genoeg: eerste bontvrije kledingbank
Nieuws

Net Niet Genoeg: eerste bontvrije kledingbank

  • Redactie
  • 23-11-2022
  • Nieuws
Net Niet Genoeg: eerste bontvrije kledingbank

Stichting Net Niet Genoeg heeft zich als eerste bontvrije kledingbank van Nederland aangesloten bij Fur Free Retailer; foto: bontvoordieren.nl


SCHIEDAM - Net Niet Genoeg is de eerste kledingbank die geen echt bont en exotisch leer meer aanbiedt in de gratis winkel.

Stichting Net Niet Genoeg heeft zich als eerste bontvrije kledingbank van Nederland aangesloten bij Fur Free Retailer. De stichting heeft geen producten met echt bont of exotisch leer in het warenhuis voor haar gasten. Elise Allart van Stichting Net Niet Genoeg meldt op de website I: bontvoordieren.nl: “Als sociaal warenhuis geven wij spullen gratis weg aan Schiedammers die net niet genoeg hebben. Tussen de gedoneerde kleding, schoenen, tassen en accessoires zitten af en toe ook producten met echt bont en exotisch leer. Wij bieden deze producten niet meer aan. Zo helpen wij het bont en exotisch leer uit het straatbeeld en daarmee uit de mode. Hierdoor daalt de vraag, het aanbod en het aantal dieren dat gefokt en gedood wordt voor hun vacht en huid. Als sociaal warenhuis gaan we armoede en nu ook dierenleed tegen."

“Gelukkig kiezen steeds meer merken, winkels en nu ook de eerste kledingbank in Nederland voor een bontvrij beleid," zegt Moranni te Winkel van Bont voor Dieren op diezelfde website. "Stichting Net Niet Genoeg steunt met hun toetreding tot Fur Free Retailer onze strijd tegen de bontindustrie. Sinds 2021 heeft Nederland een bontfokverbod, maar de import en verkoop van bont mag nog wel. Bont is een verwerpelijk product dat spoedig uit het straatbeeld moet verdwijnen. We hopen daarom dat de toetreding van Stichting Net Niet Genoeg anderen aanspoort om ook aan te sluiten."

Stichting Net Niet Genoeg neemt nog wel gedoneerde producten met bont of exotisch leer aan, zo is te lezen op I: bontvoordieren.nl. De vrijwilligers bekijken of de gedoneerde producten ook zonder het bont of exotisch leer aangeboden kunnen worden in het warenhuis. Bijvoorbeeld: een jas met een bontkraag kan nog goed gebruikt worden zonder bontkraag. De producten die niet bruikbaar zijn, worden op een verantwoorde manier afgedankt.