Nexus begint met gelijkspel

• Redactie/Nexus
  • 09-04-2024

Nexus in de aanval; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus begint het veldseizoen afgelopen zaterdag met een gelijkspel tegen Thor. Dat kwam na een onthutsende start toch nog als een lichte teleurstelling.

De weersomstandigheden waren goed voor een leuke wedstrijd. Thor staat bekend om het achterverdedigen en zwaar vertragen van het spel. Aan Nexus de taak om dit zo snel mogelijk op te lossen en niet mee te gaan dit tempo. De Schiedammers slaagden hier de eerste twintig minuten niet in. Het fysieke spel van de Rotterdammers, samen met het vertragen ervan, bracht hen op een 0-5 voorsprong. Pas na twintig minuten brak Nexus de score open via Noah Poppelier. Na een time-out van de Belgische coach Mario Bernard ging de Schiedamse ploeg doelgerichter spelen en vooral met meer tempo. Twee doelpunten van Suthes Balasooriyan verkleinden het gat voor rust naar 3-5.

Na de rust kwam Nexus iets beter in het spel, maar het schotpercentage van de ploeg lag nog te laag. De doelpunten waren schaars. Met nog een kwartier op de klok pakte Nexus de eerste voorsprong, wederom via Suthes Balasooriyan (8-7). Nexus zou in de laatste tien minuten steeds de voorsprong weten te pakken, maar het pleit voor de Rotterdammers dat zij telkens de gelijkmaker binnen wisten te schieten. Zo ook een minuut voor tijd: 9-9. Dionne van Dijk leek vervolgens met een afstandsschot de winnende te maken, maar niets bleek minder waar, want in de tegenaanval scoorde Thor opnieuw: 10-10. Dit was ook het moment voor de scheidsrechter om de wedstrijd te beëindigen.

Voor de ploeg van Mario Bernard voelde de uitslag als een verliespunt. “Het was een draak van een wedstrijd, waarin we met veel moeite de punten toch nog binnen leken te slepen. Erg zuur dat we dan toch nog de gelijkmaker tegen krijgen”, aldus Bernard na afloop. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland op het programma.