Categorieën

Service

Nieuwe directeur voor Rotterdams vliegveld

Nieuwe directeur voor Rotterdams vliegveld
Nieuws

Nieuwe directeur voor Rotterdams vliegveld

  • Redactie
  • 09-08-2022
  • Nieuws
Nieuwe directeur voor Rotterdams vliegveld

Ron Louwerse vertrekt, Wilma van Dijk begint op 1 september; foto: RTHA


REGIO - Ron Louwerse beëindigt per 1 september zijn functie als algemeen directeur van de Rotterdamse luchthaven. Hij draagt per die datum zijn functie over aan Wilma van Dijk, momenteel directeur van het vliegveld in Lelystad. Louwerse gaf sinds 2016 leiding aan de luchthaven in Rotterdam en hij gaat officieel per 1 januari 2023 met pensioen. Ron Louwerse zal dit jaar nog wel nauw betrokken zijn bij het participatietraject over een nieuw luchthavenbesluit.

Naar verwachting zal de aanvraag Luchthavenbesluit aan het eind van dit jaar worden ingediend bij de minister van I&W. Ron Louwerse over zijn vertrek: “Never a dull moment. Dat is hoe ik mijn periode als CEO heb ervaren. In positieve zin: er gebeurt hier altijd van alles en er kan altijd veel. Dat maakt het boeiend om voor het vliegveld, haar reizigers, klanten, buren, partners en medewerkers te werken. Ik heb altijd voor ogen gehad een jaar of zes voor de Rotterdamse luchthaven werkzaam te zijn. Het zullen er uiteindelijk zeven worden. In die jaren heb ik me ingezet voor vernieuwing van de infrastructuur en bedrijfsmiddelen en zeker ook voor een nieuwe strategie voor deze luchthaven; een strategie vooral gericht op het creëren van een innovatief en zo duurzaam mogelijk vliegveld, met oog en oor voor de hinder voor omwonenden. Ik denk dat we daar samen goed in zijn geslaagd en dat er een stevig fundament ligt, waarop verder kan worden gegaan.”

Wilma van Dijk zal Ron Louwerse opvolgen. Van Dijk woont in Den Haag en kijkt uit om op de Rotterdamse luchthaven te starten als algemeen directeur: "Een prachtige luchthaven, recent weer mooi vernieuwd en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse luchthaven infrastructuur. Ik zie uit naar de samenwerking en kennismaking met de omwonenden. We staan voor belangrijke gesprekken over de toekomst. Met de TU Delft, de Rotterdamse haven en alle overige bedrijvigheid op het gebied van energie en duurzame brandstof om de hoek, zitten wij op een fantastische plek om de verduurzaming van de luchtvaart verder te brengen.” Wilma van Dijk begint per 1 september.