Categorie├źn

Service

Nieuwe wandeling-met-beeld over jeneververleden

Nieuwe wandeling-met-beeld over jeneververleden
Uit

Nieuwe wandeling-met-beeld over jeneververleden

  • Redactie
  • 27-10-2021
  • Uit
Nieuwe wandeling-met-beeld over jeneververleden

SCHIEDAM - In de stad vallen sinds enkele dagen de fysieke onderdelen op van een bijzondere wandeling die vanaf vrijdag te maken is. Schiedam Distillers District 3D wordt de naam van de trip, die leidt langs bijzondere plekken uit de jeneverhistorie.

Op de kade bij de sluis voor de Korenbeurs staan twee bontgekleurde containers. Daarin is de apparatuur ondergebracht die nodig is om beelden te projecteren; dat gebeurt op het gebouw van de bibliotheek. Tot en met 14 november zal op de Korenbeurs te zien zijn hoe het er in vroeger tijden aan toe ging.

Ook op het Dirkzwagerterrein is een projectieshow te zien. Beide plekken zijn opgenomen in een wandeling die ook langs het Zakkendragershuisje, molen De Palmboom en mouterij De Goudsbloem leidt. Tezamen wordt op de stops het verhaal verteld van het distilleerverleden van Schiedam. "Op iedere locatie is een informatiebord te vinden met een QR-code, die je met een smartphone kunt scannen om de audioversie van de tekst te luisteren", aldus organisator Sdam. Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden is bovendien de Waag open waar een plattegrond van de route is af te halen. Ook kan daar wordt afgesproken om mee te wandelen met een bevlogen lokale gids.